Debatt Opinion

Inte konstigt välfärdssystemen kollapsar

”Arbetslösheten ökar och färre och färre skall försörja fler och fler! Att systemen kollapsar är väl inte så konstigt?”, skriver Gunnar Gadderyd i en insändare på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”6″]

Apropå debatten om pensionssystemet. Sveriges socialförsäkringssystem bygger på att alla medborgare har bidragit. Idag har vi 100 000 tals nya medborgare som får pension och annan försörjning, utan att ha till bidragit till vårt välfärdssystem.

Arbetslösheten ökar och färre och färre skall försörja fler och fler! Att systemen kollapsar är väl inte så konstigt?

Gunnar Gadderyd, Sandsjöfors

[adrotate banner=”53″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Nej, inget konstigt med det alls. Bara enkel grundskolematematik. Man kan ju alltid fråga sig varför opinionen i det stora hela inte reagerar mer än de gör. Svaret är nog att en stor del av svenska folket har invaggats i falsk trygghet allt för länge. Man tror att allting löser sig till slut och går därför inte djupare i sin analys på samhällsproblemen. Dessutom så är det känslomässigt besvärligt för många att behöva tvingas ge upp de visioner som de kanske burit i många decennier. Att deras drömsamhälle nu är på kollisionskurs med ekonomins bistra verklighet.

    Ett exempel på detta är den dokumentär som sändes i svt efter att Sovjet upplöstes 1992. Många människor fick svåra psykiska problem efter det ekonomiska systembytet som Jeltsin genomdrev. Orsaken beskrevs av de drabbade… ”Problemet var inte att de i väst hade rätt. Utan att det var vi som hade fel!

  2. SD vill ju inte repatriera eller ens totalstoppa invandringen, vad tror ni att endast en minskning har för syfte? Vad spelar det för roll om Svenskarna går under om 20 eller 40 år? Vill man vända trenden så tar man i med hårdhandskarna nu genast!

Kommentarer avstängda