”Inte rättvist” – Vetlanda BK kryssade i premiären

Med tio minuter kvar av elitseriepremiären hemma mot Bollnäs låg Vetlanda BK under med 4-6. När matchen var slut stod det 6-6 på resultattavlan.

Frågan är dock vilket av lagen som ska vara nöjda med ett oavgjort resultat? Visst, VBK låg i brygga men spelmässigt var man det bättre laget.

Det var VBK som förde och drev spelet och Bollnäs som spelade på kontring. Och två av hälsingarnas tre första mål var efter slarv av VBK vid eget bollinnehav. Å andra sidan spelade Martin Landströms 1-1 med sig själv då han reducerade till 2-3 efter att ha tappat bollen till Patrik Nilsson vid 1-3.

Det stod 3-3 i halvlek och 4-4 efter 57 minuter. Då, inom loppet av två minuter, gjorde Bollnäs två mål. Inte alls rättvist men Bollnäs var så långt mer effektivt. Man satte sina chanser.

Det gjorde inte Tobias Nyberg då han svarade för matchens prestation. Han körde rätt igenom Bollnäsförsvaret men Patrik Aihonen räddade. Det gjorde han inte då Mikael Nilsson smällde in 5-6 på hörna i matchminut 79 och inte heller då planens gigant, Johan Löfstedt, dundrade in 6-6 i 85:e minuten.

I VBK ska också halven Robin Folkesson framhållas. Och då främst för sin första halvlek. I övrigt kunde samtliga hemmaspelare gå av isen med högburet huvud inför drygt 1100 åskådare.

Övriga VBK-mål gjorde Pontus Vilen, Pontus Blomberg och Joakim Andersson. I VBK saknades ljumskskadade backen Philip Lennartsson. På hans plats spelade Sebastian Ytterell. Nästa match spelar VBK på onsdag borta mot Kalix och tar nästa fredag emot Vänersborg i Sapa Arena.