Eksjö Nyheter

Intern strid i Eksjö kommun – beslut överklagas

En strid om skyltar vid en av kommunens fastighetsrenoveringar har blossat upp. Fastighetsbolaget Eksjö kommunfastigheter har nu överklagat bygglovsnejet från myndighetsnämnden.

Det kommunala fastighetsbolaget genomför en omfattande renovering av grundskolan Furulundsskolan i Mariannelund och ville sätta upp s k byggskyltar som informerar om bygget och om satsningar i Mariannelund. Problemet för politikerna i myndighetsnämnen var att skyltarna skulle sättas upp en bit ifrån själva skolan och utmed riksvägen genom samhället.
Bolaget har nu överklagat beslutet och menar att liknande skyltar tillåtits på andra platser i kommunen, att skylten står på bolagets egen mark och inte stör någon samt att skylten ger en möjlighet att marknadsföra Mariannelund för inte minst sommarturister.

Detta är inte första gången den myndighetsutövande delen av Eksjö kommun väcker missnöje hos andra delar av kommunala organisationen. Tidigare har det funnits olika meningar om inställningen till företagare mellan näringslivsutvecklingsdelen och tillståndsdelen av kommunen.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook