Investera i de ungas framtid! | Höglandsnytt
Debatt

Investera i de ungas framtid!

Under den senaste tiden har man fått läsa många artiklar och insändare om skolan. Ena dagen kom det en artikel om att allt färre klarar av skolan och andra dagen en insändare från lärare som vädjar om förståelse över arbetssituationen för dem.

Kollegor försvinner, det blir stressigt, det blir svårt att göra sitt arbete ordentligt och bra. Elever får sämre och sämre betyg och fler unga mår dåligt p g a oro i skolan, omöjliga ideal eller pressade situationer i hemmet.

 

Är lösningen kepsförbud och kvarsittning? Med dagens kunskap vet vi att fallet inte är så.  I 20 år har Sverige präglats av nedskärningar och det är inget undantag för skolor. Klasserna växer sig större och större när lärare ryker. Kuratorer och sjuksköterskor får mindre och mindre tid på skolan och ännu mer ansvar läggs på lärarna.

 

För mig är ekvationen enkel, mindre resurser till skolan ger sämre skola. Med växande kunskap om pedagogik är det absurt att eleverna lär sig allt sämre. Stoppa nedskärningarna och börja investera i skolan, investera i de ungas framtid, investera i Sveriges framtid!

 

MONICA LI

Ung vänster jönköping

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook