Ishockey Sport

Ishockey i Sapa arena – möte ikväll om nya planer

Sapa arena ska bli en riktig hockeyarena. Ikväll torsdag får Boro/VHC-medlemmar information om arenabolagets planer.

Att spela ishockey i Sapa arena har varit på gång en längre tid. Det har dock bland annat fallit på att arenan är för kall. Boro/VHCs avsikt är dock att spela i Sapa arena när den är lika bra som Borohallen i Landsbro för ishockey.
Nu verkar dock några steg vara tagna. Ikväll torsdag ska arenabolagets företrädare berätta för hockeyföreningens medlemmar om sitt koncept för att göra matcharena av hallen. Arenabolaget har tidigare velat isolera hockeyhallen. Arenan kostar 10 miljoner kronor att driva årligen och kostnaderna för el och uppvärmning är de största posterna. Isoleringsbeslut är nu också taget.
”Vi kommer tilläggsisolera hockeyhallen samt tillföra värme”, säger arenabolagets vd Håkan Edvardsson till Smålandstidningen.
Till mötet ikväll har vissa förslag tagits fram på hur Sapa arena skulle kunna utvecklas men förutom isoleringsbeslutet är inget klart än.

[Redaktion]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

 1. Ge mig några vettiga argument till varför A-laget tvunget måste in till Vetlanda.
  Och ni kan glömma argumentet att folket finns där, för hjärta och själ finns i Landsbro och det väger så jävla mycket tyngre.
  De Vetlandabor som är intresserade av hockey sätter sig mer än gärna i bilen och kör de milen som behövs.
  Att vi ska flytta hockeyn endast för att få lata/snåla Vetlandabor att gå på hockey sticker som fan i ögonen, kommunen har lite att arbeta på när det gäller att satsa på landsbyggden, man kan ju börja med att inse sitt misstag här!

 2. Jag bor i Vetlanda och har följt Boro sen 1989 och har inte haft något emot att åka till Landsbro för att kolla på underhållande hockey, men ser hellre att de spelar i Vetlanda för jag tror att intresset för hockey skulle växa. Mer publik och fler sponsorer är vad jag tror. Och jag är varken snål eller lat! Men du kära landsbrobo verkar vara lite lat och snål ;)

 3. Tragiskt att dom ens tänker tanken. När vi har en av smålands finaste ishallar i Landsbro. Tror det bara är för att få in mer pengar i arenabolaget tyvärr

 4. Haha höglandsbo…
  Förstår inte hur du lyckades ta det så personligt? För att förtydliga, jag är inte längre Landsbrobo (även om jag titulerar mig som sådan), jag bor numera i Vetlanda och känner mig inte heller särskilt lat och snål, men jag anser det inte berättigat att lägga hockeyn i Vetlanda enbart för att locka den typen av publik…
  Sen argumentet att det automatiskt kommer publik för att du har laget i huvudorten håller inte alls, kolla lagen med huvudortsanknytning i boros serie så får du se.
  Vi har redan en stor geografisk spridning av publiken i Landsbro, de kommer ifrån Sävjsö, Vetlanda, Landsbro, Ramkvilla och landsbyggden runt om
  Och varför skulle sponsorer helt plötsligt bli mer intresserade av hockey bara för an man förlägger det i anskrämliga Sapa arena, fina borohallen med dess historia borde vara någon man hellre ser sitt företag knytas till.

Kommentarer avstängda