"Jag är rädd" – Mohammed bland krig och knark i Jemen | Höglandsnytt
Nyheter Vetlanda

”Jag är rädd” – Mohammed bland krig och knark i Jemen

16-årige Mohammed från Ekenässjön tvingas fortsätta sin flykt i Jemen. Han berättar hur han befinner sig bland krigande stammar, knark och fattigdom och gömmer sig för myndigheterna.

För en vän i Sverige berättar utvisade Mohammed hur han är rädd att det kommer ut att han och hans mor är tillbaka i landet och att de då kan råka illa ut.
I närheten av staden där Mohammed befunnit sig pågår ett krig mellan två familjestammar och Mohammed beskriver hur skotten flugit över hans huvud och hur folk går omkring beväpnade med pistoler och knivar och säljer knark.
”Jag ser hur de skjuter hundar och misshandlar djur”, beskriver Mohammed och berättar hur han saknar hemmet i Sverige och rädd för kriget och för repressalier.

Vänner till Mohammed har haft kontakt med familjen via telefon och internet och kämpar vidare för att få tillbaka familjen till Sverige och för att hjälpa familjen med mat och pengar. Bland annat har utrikesminister Carl Bildt uppmärksammats på fallet.

Mohammed och hans mor greps för en knapp vecka sedan på polisstationen i Vetlanda och sändes till ett plan med destination Kairo. I Kairo återvände svenska polisen till Sverige och familjen måste åka ensamma till Jemen som de flytt från på grund av brott som pappan anklagas för.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook