Jag förstår inte Bertil Nilsson! | Höglandsnytt
Debatt

Jag förstår inte Bertil Nilsson!

Bertil Nilsson säger att han är socialdemokrat. Såvitt jag vet räknas (S) till partierna på vänster-sidan!

(S) är det enskilt största partiet i Vetlandas kommunfullmäktige. Ändå behöver man vika sig för Moderaterna och Centern och detta för att – som Bertil skriver – ”vi skulle få besätta kommunens högsta post”. Nu är det ju S som tillsammans med M och C styr Vetlanda kommun med järnhand! Vid senaste fullmäktigesammanträdet framkom det med all önskvärd tydlighet.

Det är något som inte stämmer med Bertils resonemang. Han vill att (S) ska ha den högsta posten i kommunen. Det har man/han fått och då har man även makten eftersom i den situationen dvs när det är ett klart jämviktsläge att ordföranden har en utslagsröst. Detta vet Bertil mycket väl!!Bertil skriver ”heder år vänstern”. Men det var ju hela sex partier av totalt nio(!) i kommunfullmäktige som var helt emot politrukernas idéer om ofinansierade och innehållslösa tjänster. Man deltog överhuvud tagen inte i behandling eller beslut i ärendet!

Men, Bertil Nilsson, i den grupp som drev igenom beslutet hade (S) 13 röster dvs lika många som de båda andra majoritetspartierna. Men ingen votering begärdes – så därför är det en väl bevarad hemlighet om det ev. fanns någon avvikare i den nya socialistiska majoriteten.

GÖRAN IVARSSONkristdemokrat

Vetlanda

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook