Nässjö

”Jag kommer döda dig” – Nässjöbo åtalas för hustrumisshandel

En man bosatt i Nässjö åtalas nu vid Eksjö tingsrätt för flera fall av misshandel mot sin fru. Mannen som suttit häktad i ett par veckor har bland annat, enligt åklagaren, hotat döda sin fru och slagit henne blodig.

[adrotate banner=”28″]
Eksjö tingsrätt. Foto: HöglandsnyttÅtalet gäller tre fall av misshandel.
Våren 2012 ska mannen ha slagit sin fru med knytnävarna i ansiktet. Brottet ska ha skett i makarnas bostad i Nässjös innersta stadskärna.
Vid luciatid förra året var det dags igen, enligt åtalet. Kvinnan fick ett knytnävsslag över ögat och en blåtira och smärta som följd.
I början av september i år ska mannen återigen ha gått till angrepp på sin fru med flera slag men både öppen och knuten näve. Han ska ha slagit frun över ansiktet, örat, huvudet och sparkat på hennes kropp.
Kvinnan har fått svullnader, blödande trumhinna, inre blödningar på armarna och axlarna. Vid samma tillfälle ska mannen ha sagt att ha kommer att döda kvinnan.
Mannen greps av polis efter den misstänkta misshandeln som inledningsvis rubricerades som grov. I mitten av september häktades mannen och har suttit häktad sedan dess.
Mannen som är medborgare i ett sydösteuropeiskt land, åtalas också för att ha tagit fram en kniv och hotat döda en person på Rådhusgatan i Nässjö i vintras.
Åklagaren tänker kalla ett antal vittnen till rättegången i Eksjö tingsrätt om måndag åttada’r. Mannen försvaras av en Vetlandaadvokat.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook