"Jag kommer sätta upp affischer" | Höglandsnytt
Debatt

”Jag kommer sätta upp affischer”


[adrotate banner=”27″]
”Detta är ett förbud som kanske låter bra på pappret men i verkligheten är det ett hån mot mindre icke etablerade partier som inte har vare sig personal eller ekonomiska förutsättningar att valarbeta på annat sätt än genom affischering”, skriver Patrik Lindberg (pp) i ett inlägg på tal om Sävsjö kommunlednings beslut att förbjuda valaffischer på kommunal mark.

Personligen kommer jag att sätta upp affischer för det parti jag tillhör och passar på att uppmana andra, oavsett partitillhörighet, att göra detsamma då detta i grunden är samhällsupplysning. Samhällsupplysning och kunskapsspridande kan aldrig vara fel eller av ondo.

Att de etablerade partierna är rädda för att kommuninnevånarna blir upplysta är nu klargjort med all tydlighet. Jag tror att rädslan för förlorade mandat är betydligt större än rädslan för nedskräpning som är ett av skälen som uppgetts för förbudet.

Patrik Lindberg (pp)

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Tack ! För att någon vill sätta dig emot , vad jag förstår så är varken socialdemokraterna eller moderaterna tillfrågade i detta sk. beslut. Skulle inte tänka mig att sverige demokraterna är det heller… Och som sagt varför ska man inte få affischera? Nedskräpning är bara dravel ,vore kul med lite färg i Stockaryd och Rörvik eftersom vi inte blivit förärade med några blommor de senaste åren. Så affischera på det är en demokrati vi lever i !

  2. Jag tycker att vårt kommunalråd är toppen som förbjuder affischering då kan han sitta en ytterligare period och satsa i Stockaryds terminalen i stället för val affischer. Vi kan med stolthet konstatera denna vårt kommunalråd toppensatsning på 50 miljoner, gett tre arbetstillfällen och bara några hundratusen back…. Ny fin väg för 25 miljoner till terminalen. Vårt kommunalråd är en toppenkille som vet hur man sätter sprätt på löntagarnas skattepengar. Mer satsningar önskas, så att det inte finns pengar till sådant onödigt som vård och omsorg och skola.

  3. Nedskräpningen har redan börjat med Sävsjö Celebration-affischerna som börjar hänga snett lite här och var…

Kommentarer avstängda