"Jag ska kolla ditt blodtryck" – USEL GULDTJUV attackerade 80-åring | Höglandsnytt
Jönköpings län

”Jag ska kolla ditt blodtryck” – USEL GULDTJUV attackerade 80-åring

Nä nu… Tjuvligan som slår till mot äldre har sjunkit ännu lägre. Nu låtsas de vara sjukvårdspersonal som ska ta blodprov, kontrollera läkemedel eller ta blodtryck.

Framåt 1230-tiden på tisdagen kom en anmälan in till polisen om att en kvinna i 80-årsåldern i Värnamo strax dessförinnan blivit utsatt för en grov stöld i sitt eget hem.

En ung kvinna i 25-årsåldern ringde på dörren som uppgav sig komma för att kontrollera medicin och blodtryck. Efter att den unga kvinnan lämnat bostaden upptäcktes att kvinnan tagit med sig flera guldföremål samt ett kontokort.

SIGNALEMENT: kvinna i 25-årsåldern, ca 155 cm lång. Hon hade en sjal runt halsen. Det kan även ha varit ytterligare en tjuv inblandad, enligt uppgifter till polisen.

Innan stölden, vid 11-tiden, hade brottsoffret handlat på Hemköps Värnamo. Det kan vara så att tjuven varit där, uppger polisen som nu vill ha tips från allmänheten.

Polisen har genomfört en kriminalteknisk undersökning för att söka spår i den drabbades bostad. Dörrknackning har också genomförts för att söka efter vittnen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook