Jägare på hemligt vargmöte i Malmbäck | Höglandsnytt

Jägare på hemligt vargmöte i Malmbäck

Ett stort antal jägare och andra intresserade deltog på ett mer eller mindre hemligt möte om varg i Malmbäck i måndags.

Till mötet var en företrädare för forskningsprojektet Skandulv inbjuden. Övriga inbjudningar skedde mer eller mindre hemligt till särskilt utvalda personer.
En av slutsatserna från mötet verkar ha varit att den s k Junselevargen kan komma att sättas ut på Store Mosse.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

14 Comments

 1. Vad har jägare med våra svenska rovdjur att göra? Klart att de skall ha hemliga SGT möten? Jägarkåren skall kopplas från allt vad viltvård heter och bara ägna sig åt jaktvård. Låt andra som kan viltvård sköta den saken!!!

 2. Jaha, så det var jägare som hade möta om varg.
  95% gamla griniga män.
  Jag trodde att det var den manliga delen av PRO som hade sammankomst, om än ordet man implicerar något de inte alls är :o)

 3. Läser ni igenom vad ni själva skriver.
  Trams, trams och åter trams.
  Thomas

 4. Då hoppas jag att vargen inte kommer att jagas illegalt om den blir placerad vid Stora Mosse. Det är redan hetsjakt på de vargar som sägs befinna sig här i Småland.

 5. Ser att proffsdebattörena ifrån Nordulv K-OL (Karl-Olof) och AJ (Glesbydsbo), är inne och talar om för folk vad som ska tyckas som vanligt när det gäller varg. Tiiläggas bör att bägge själva tillhör skaran gamla griniga män.

 6. Vi som värnar dom vilda djuren, dvs miljöorganisationerna kommer att göra allt vi kan för att
  frånta jägarorganisationerna allt som rör våra vilda djur. Ni har visat
  att ni utgår från ert bästa, inte djurens. Ni har bestämt alltför länge vilka och
  hur många av varje art som ska få finnas. Vi har redan påbörjat denna resa
  med att påvisa stora brister i vargpolitiken både för Eu och nu även svensk domstol.

 7. Vargproblemet löser man inte i riksdagen, kammarrätten, EU eller i öppet rasistiska sekter som WAS, Nordulv, SRF eller SNF utan det löser man i skogen och gissa vad? Det finns absolut ingenting som ni kramarslödder kan göra åt det. Tänd ett värmeljus å cry me a river.

 8. Vargproblemet löser man inte i riksdagen, kammarrätten, EU eller i öppet rasistiska sekter som WAS, Nordulv, SRF eller SNF utan det löser man i skogen och gissa vad? Det finns absolut ingenting som ni kramarslödder kan göra åt det. Tänd ett värmeljus å fortsätt krama ihjäl vargen era nyttiga idioter.

 9. Hemligt? Bara för att man inte bjudit in rovdjursföreningen och den så kallade Naturskyddsföreningen då eller?Låt landsbygdens folk få leva med samma rättigheter som folk i städerna! Ingen tillåter ju lösspringande aggressiva ”hundar” i städerna.

 10. Jeanette Ström, säg mej hur mycket mark äger du, ätr nog inte mer än blomlådan på balkongen, om vi nu ska diskutera EU så hoppas jag att du är medveten om att enligt EU rätten är egendom och äganderätten starkare i EU än i Sverige, sen är jag fullt medveten om att du tror att Sveriges natur enbart består av varg, men du det finns många fler arter att värna om, sen är det väl djurhållare på landet som också råkar ut för vad vargen ställer till med eller har du bommat det också.
  Vad du inte heller tydligen har förstått är att jakträtt följer med markägande och ca 85 % av Sverige s skogsmark är privatägd, krävs nog lite mer än några gapiga obskyra lallgöksorganisationer för att ändra lagarna i Sverige.

  Sen kan man ju ställa sej frågan varför jagas vargen hårt i alla länder med några få undantag där den finns, i en del länder är det till och med skottpengar på dom ???

  1. Du har rätt i att Äganderätten är större inom EU. Men en sak ska du också veta..alla markägare är inte medvetna vad det är för folk som arrenderar jakt på DERAS mark…och åsikter av ditt slag hör hemma i Balkonglådan.

 11. Hon ska inte flyttas alls anser jag! Vilda djur ska kunna gå var de vill, blir människor störda så kan de gå omvägar. Samebyar har ful bevakning så hon kan omöjligt ha dödat några renar! Endast 3 har hon tagit enligt rykten och den maten är betald sen länge. Vi kan inte ha ett samhälle där djur flyttas med helikopter land och rike runt förstår ni väl!

  1. Till Abba Svensson: Om du läser tidigare artiklar från idag så står det att vargen inte skall flyttas enligt Länsstyrelsen.

 12. Vad trött man blir !!
  Detta var inget hemligt möte , det var ett möte för medlemmar i ett älgskötselområde , mötet var tänkt som en information om hur vargen påverkar älgförvaltningen !

  Alltså inget antivargmöte !!!!!

Kommentarer avstängda