Höglandet Jönköpings län Nyheter

Jägare tror varg planterats in i länet

Jägare i länet misstänker att de vargar som synts senaste tiden har placerats ut av myndigheterna.

Tv4 rapporterar om de rykten och uppgifter som finns i jägarkretsar om att vargen skulle vara utplacerad i hemlighet av länsstyrelsen eller någon annan myndighet.
Rovdjursansvariga Linda Andersson på länsstyrelsen i Jönköpings län förnekar till Tv4 att så skulle vara fallet och att myndigheten är öppen med uppgifterna om vargförekomsten i länet.
De senaste veckorna har varg synts på flera platser på Höglandet (Eksjö och Vetlanda kommuner), i ett antal fall har länsstyrelsen också kunnat bekräfta att det handlar om varg.

Totalt i år har 21 vargobservationer rapporterats i länet.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

8 Comments

 1. Tror? De är ganska många och verkar inte ha passerat varken Östergötland eller Västergötland så de lär nog ha flugit in från Ryssland. Dags att göra ett DNA test? Vem ska stå för notan för vansinnet?

 2. Haha, dessa jägare! De kan nästan fabricera vad som helst för att hitta en syndabock.
  Hur var det nu med vildsvinsexplosionen? Vad det Länsstyrelsen det också? Nä, vi är många som har våra aningar runt den frågan.
  Dessutom är vargen den ultimata predatorn och skulle säkerligen inte dra sig för att mumsa i sig ett vildsvin eller 2, särskilt om vargarna är i flock. Så fram för mer varg för att hålla balans i naturen.

 3. varför bara varg? är de ingen som vill se björn o järv o lo på promenaderna runt elljusspåret? låt naturen ha sin gång, de gäller ävenviltolyckor. varför ska människan blanda sig i sånt?

 4. Vargälskare: uppdatera dina kunskaper lite sen den där boken om vargen du läste i lekis. Ultimata predatorn som äter vildsvin. Hehe inte svenska vargar iaf.

  1. Så du menar på fullt allvar att en flock vargar inte skulle bry sig om ett ensamt sjukt vildsvin?
   Eller ett skadeskjutet heller för den delen.
   Det kanske är dags för DIG att läsa om boken DU läste i lekis. Själv håller jag mig hellre till vedertagen fakta och sund logik.

 5. Hur kommer det sig att någon annan kan ha samma ”namn” som jag här! Trodde att har man valt ett namn så är det skyddat, vitsen av att göra inlägg eller följa någon speciell person försvinner ju helt! Mitt första inlägg här var 16:52.

 6. vargälskare: jag har inget emot vargen om den finns här nere men du menar väl ändå inte på fullaste allvar att vargen bara skulle ta ensammna sjuka och skadade grisar? hur skulle då hrisstammen minska? dåligt argument till att öka förekomsten av varg isåfall tycker jag! den ingår i den svenska faunan men lite realistiskt måste vi väl kunna se på saker o ting. ??

Kommentarer avstängda