Nyheter

Jakt på ny kommunchef i Vetlanda har inletts

Under året lämnar kommunchefen i Vetlanda, Rolf Adolfsson, sin tjänst och blir pensionär. Redan spekuleras i stadshuset vem som ska träda till efter honom. I dagarna offentliggörs annonsen, där tjänsten utlyses.

”Den 3 juni är sista ansökningsdagen”, konstaterar Tommy Bohman, kommunstyrelsens ordförande. ”Då hoppas jag vi fått in så många kvalificerade sökande att vi påbörja gallringen för att få fram de mest kvalificerade vare sig de kommer från den offentliga sektorn eller näringslivet.”

Sökandet efter den nye kommunchefen har inte lagts ut på något headhunting- deller rekryteringsföretag. ”Vi ska försöka klara av att hitta en på egen hand.”

Tommy Bohman är väl medveten om att ryktena går, att någon i princip redan i förväg skulle vara klar för tjänsten.

”Men så är det naturligtvis inte. Vi kan naturligtvis inte hindra någon som redan jobbar i huset från att söka – jag kan tänka mig att vi får in ett par intern ansökningar – men samtidigt är det viktigt att vi får en inventering av vad som finns på marknaden. Det är alltid viktigt att få in nya kunskaper och erfarenheter utifrån till en organisation.”

Han har också kunnat konstatera att det är konkurrens om kompetensen – det är många kommuner som just nu söker en chef.

”Det ska bli spännande att se hur som söker, att se hur attraktiv Vetlana är som arbetsgivare. Början av sommaren får vi använda för en första gallring bland namnen och mot slutet a sommaren har vi kommit fram till tiden för anställningsintervjuerna.”

Går det som Tommy Bohman hoppas ska beslutet om den nye/nya kommunchefen kunna fattas vid kommunstyrelsens sammanträde i augusti och då kan vederbörande vara på plats under sista kvartalet.

”Men det är så mycket som spelar in om förhandlingarna ska löpa smidigt. Lönefrågan är en sådan faktor. Allt kan förefalla vara klart men så kommer avhopp i sista minuten.”

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook