Jättebacken blev för tuff – Vetlanda BK kunde ha vunnit

0-4 efter 22 minuter. Den uppförsbacken blev för svår för Vetlanda BK mot Hammarby. Men man kom upp ända upp på krönet. För att bara halka ner igen.

VBK förlorade till slut med 6-8 (3-4) men kunde lika gärna avgått med både poäng och seger. För de 0-4 blev 3-4 innan halvtidspausen och fyra minuter in i andra halvlek var det kvitterat, 4-4 genom Axel Ekholm.

Den andra halvleken blev för övrigt mycket händelserik med vad gäller både mål och utvisningar. Just Axel Ekholm och Tobias Nyberg satt utvisade då Hammarby gick fram till 5-6 efter ett hörnmål av förre VBK:aren Jesper Jonsson.

Med tio minuter kvar att spela fick VBK spela med två man mer och alltså ett jätteläge att kvittera. Då, med två man mindre på planen, skapade Hammarby en hörna som man gjorde 5-7 på.

Axel Ekholm gjorde direkt därefter sitt andra mål för dagen och VBK tryckte på för en kvittering. Men i en kontring punkterade planens bäste spelare, Christoffer Fagerström, matchen.

Det var matchens första fjärdedel som sänkte VBK den här kvällen inför drygt 1400 åskådare. Det var också då man föll in i ett slarvigt passningsspel som Hammarby utnyttjade.

Därefter var VBK väl så bra som Stockholmslaget. Övriga VBK-mål gjorde Philip Lindqvist, Philip Lennartsson och Tobias Nyberg. Nästa match för VBK:s del är på onsdag då man tar emot Sirius i Hydro Arena.