Bandy Vetlanda

JÄTTEFEST I VETLANDA


Klasskillnad. Vetlanda BK hade inga som helst problem med att besegra kometlaget Åby/Tjureda.

7-0 (3-0) slutade matchen trots storspel av gästernas målvakt Victor Birgersson. Det innebar samtidigt att VBK studsade tillbaka efter tre raka förluster. Och det var aldrig något snack om motsatsen.Det skilde klasser i både skridskoåkning och passningsstempo.

VBK hade inte haft ett enda straffslag i seriespelet på åtta matcher. Tolv timmars effektiv spel! Men ikväll kom de. I hög. Tre stycken och alla distinkt slagna av Pontus Nordström. 1-0, 2-0 och 4-0 var ett faktum då Nordström den äldre gjorde straff-hattrick.

Innan halvtidsvilan gjorde namnen Blomberg dessutom 3-0. Och som inte det var Pontus-nog, ytterligare en namne, Vilen, stod för förspelet till 3-0. VBK utlyste ”Pontus-matchen” förra veckan. Nu kom den – retroaktivt.

5-0 av just Vilen och 6-0 av Tobias Nyberg kom sedan då VBK hade två man utvisade vilket också talar för överlägsenheten. Axel Ekholm avslutade målfyrverkeriet. Som borde blivit bra mycket mer.

Men förre VBK-målvakten Viktor Birgersson, och ett uruselt hörnskytte av VBK, innebar att det bara stannade på sju mål. VBK har nu haft 69 hörnor och bara gjort mål på en enda!

Nu väntar vi bara på att hörnmålen ska komma också. Lämpligt på onsdag då VBK möter serietvåan Edsbyn borta. Hela 1569 åskådare såg matchen i Hydro Arena.

LEIF HEDBERG

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook