JÄTTEFEST PÅ GAMLA MACKEN – Så ska nationaldagen firas | Höglandsnytt
Jönköping

JÄTTEFEST PÅ GAMLA MACKEN – Så ska nationaldagen firas

Bensinfest och motorvrål, långt bättre än nationalism. Den 6 juni, på Sveriges nationaldag, firas traditionsenligt Motorhistoriska Dagen. Nära 100 evenemang med historiska fordon arrangeras över hela landet.

Fem av dessa är utsedda till finalister i arrangörstävlingen Kultur på väg, ett av dem i Jönköpings län. Syftet med tävlingen är hitta evenemang som har det där lilla extra ge uppskattning åt dess arrangörer. Årets fem finalister är utsedda och hör hemma i eller i närheten av Åstorp, Vadstena, Jönköping, Göteborg och Eskilstuna.

– Utöver att få se alla fantastiska fordon och träffa alla entusiaster ser jag fram emot att träffa eldsjälarna som lagt ned så mycket tid och omtanke bakom evenemangen, säger Peter Edqvist, ordförande för Motorhistoriska Riksförbundet och medlem av tävlingsjuryn, i ett pressmeddelande.

Under den 6 juni gäller öppet hus på nostalgimacken i Moliden i Jönköping utmed gamla riksettan. Den gamla macken som är byggd 1938 och var i drift till 1967 har renoverats för att visa historien om föregångare till dagens servicestationer. Klubben är även medarrangör av en kvällsträff för Bil och MC-entusiaster i Huskvarna senare på kvällen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook