Nyheter

JÄTTEGÄNGET HAR ÅKT FAST – 16 personer misstänkta för fasansfulla brott


16 personer åtalas för omfattande brottslighet.

Åtal har nu väckts vid Västmanlands tingsrätt mot 16 personer som misstänks för bland annat grov utpressning, narkotikabrott, grov misshandel, grovt vapenbrott och penningtvättsbrott.

Nio personer har åtalats för grov utpressning som misstänks ha pågått i Västerås under tiden juni 2015 till 23 mars 2019 mot två målsäganden.

Åtalet omfattar även misstankar om brott som utgjort ett led i den grova utpressningen mot målsägandena där de tilltalade i olika konstellationer åtalats för narkotikabrott, grov misshandel, grovt vapenbrott samt försök till grov utpressning.

Tre av de tilltalade har även åtalats för olika typer av penningtvättsbrott. En av de nio tilltalade åtalas även för grovt vapenbrott i maj 2019.

Utöver de nio som åtalats för brott begångna mot målsägandena har en person åtalats för grovt vapenbrott och sex personer har åtalats för penningtvättsbrott och näringspenningtvätt, grovt brott.

– Vi väcker åtal efter en mycket omfattande utredning som pågått sedan i våras. Polisen har lagt ner mycket tid och resurser på att utreda brottsligheten som varit både organiserad, omfattande och pågått under en lång tid, säger kammaråklagare Jenny Alriksson i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook