Nyheter

JÄTTEODLING MED KNARK UPPTÄCKT – Tio personer misstänkta

Nu åtalas tio personer misstänkta för att ha deltagit i odling och försäljning av stora mängder cannabis.

Även huvudpersonerna bakom odlingen åtalas. Sex av de tio som åtalas är häktade sedan sommaren och hösten 2019. Fem av dem är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott, fyra för medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott och de två ägarna till fastigheten där odlingen skedde är dessutom misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Det var en mycket stor odling i Essunga kommun, där polisen tog 3 459 cannabisplantor i beslag. Totalt avser åtalet den pågående odlingen, samt även tidigare framställning om minst 400 kg cannabis. Narkotikan har varit avsedd för Göteborgsområdet.

– Jag väcker åtal för den omfattande odlingen som pågick på gården. Dessutom har vi funnit spår av odling som motsvarar fyra tidigare odlingsomgångar. Enligt Nationellt forensiskt centrum är det här den största enskilda odlingen som har analyserats. Polisen har gjort ett gediget utredningsarbete som innebär att även huvudpersonerna bakom odlingen och försäljningen åtalas, säger kammaråklagare Jenny Karlsson i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook