Nyheter

JÄTTERAZZIA: Företagare och pappor misstänkta för SEXKÖPStudenter, familjefäder, egenföretagare… nu har de åkt fast i en stor polisrazzia mot prostitution.

Förra veckan genomfördes en insats mot prostitution och människohandel i Örebro. Under fyra kvällar identifierades 10 kvinnor som sålde sexuella tjänster och 20 män som köpte tjänster. En man häktades under tisdagen misstänkt för koppleri.

I insatsen deltog förutom polisen också socialtjänsten i Örebro kommun samt länsstyrelsernas regionala koordinator mot prostitution och människohandel. Samarbetet gjorde att både kvinnorna som sålde sexuella tjänster och männen som köpte kunde erbjudas stöd.

– Polisen kan ta de här sexköparna och det blir penningböter. Men samarbetet med socialtjänsten ger ett annat djup i en sådan här insats, säger Tomas Johansson, chef för regionala utredningssektionen i region Bergslagen, i ett pressmeddelande.

Tidigare har sexköp ofta skett på olika hotellrum men nu har prostitutionen flyttat till vanliga lägenheter.
Inte sällan hyrs lägenheterna ut i andra hand.

De kvinnor som identifierades i insatsen var i åldrarna 20-40 år, och kom från Sverige, Rumänien, Nigeria och Dominikanska republiken. Männen som greps var i åldrarna 21-52 år och kommer, enligt polisen, från olika samhällsområden; studenter, familjefäder, egenföretagare. Både männen och kvinnorna har genom socialtjänstens försorg erbjudits olika stödinsatser.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook