Debatt

”Jihadresor – politikerna tar risker på medborgarnas bekostnad”

”Regering och riksdag (politikerna) tar risker på medborgarnas bekostnad. Enligt Säpo har minst trettio unga män (islamister) rest (jihadresor) till Syrien för att strida med al-nursa, en radikal islamistgrupp kopplad till al-qaida”, skriver Olle Ljungbeck i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”6″]

Professor Magnus Ranstad (säkerhetsexpert) varnar nu för att dessa kan komma ett begå terrorbrott när de återvänder till Sverige. Regeringen och politikerna har till dags dato inte gjort något för att hindra dem att resa trots det hot Säpo varnar för.

Som medborgare förvånas man ständigt över regeringens och övriga politikers slapphet, servilitet och undfallenhet mot de svenska islamisterna. Måste det till ett terrorbrott som skördar liv för att politikerna skall vakna?

I fall efter fall ser man politikernas krypande och fjäskande för dessa islamister som på alla sätt skymfar det land och folk de sökt sig till för att finna en fristad. De erkänner inte demokratin eller de lagar om jämställdhet och lika rättigheter för kvinnor och män. Allt det som det tagit flera hundra år för oss svenskar att kämpa oss till vill fundamentalisterna rasera och tvinga oss tillbaka till ett auktoritärt styrelsesätt med sharilagar som rättesnöre.

Några  partier har till och med gjort vissa av dessa till riksdagsledamöter.

Hur skall politikerna kunna återbetala sin skuld till medborgarna den dag ett terrorbrott inträffar där oskyldiga människoliv spills. Skall de fortsätta att kalla oss för rasister och främlingsfientliga som varnat dem?

Aningslösa

Ett annat område där politikerna är lika aningslösa gäller de unga män som nu söker sin tillflykt till Sverige.

Flertalet placeras i hem för vård och boende (HVB-hem) som är helt förkastligt. Dessa unga män är präglade av sina länders religioner och kulturer som är vitt skilda från vår egen. Det innebär bl a att synen på kvinnor/flickor är densamma som i deras hemländer. Detta gäller även sådan som demokrati etc etc. Självfallet skulle inte fler tas emot än att de kunde placeras i familj för att därmed involveras i svenska värderingar och lagar. Helt klart är att den massinvandring som nu sker är en tickande bomb.

Detta är inte främlingsfientlighet och rasism utan en sund reaktion på det som är fel i invandringspolitiken. Den som påstår motsatsen är varken realistisk och har inte heller de svenska medborgarnas och de integreringsvilliga invandrarnas bästa för ögonen.

Olle Ljungbeck

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

 1. Två islamister jag vet om i riksdagen är Mehmet Kaplan (MP) och Abdirizak Waberi (M).

  Waberi sitter i försvarsutskottet för moderaterna, finns en intervju med honom, (YouTube), där han förespråkar sharia-lagar och säger att det bl.a. är rätt och slå kvinnor.

  Waberi var även ordförande i Islamiska Förbundet innan islamisten Omar Mustafa (f.d S) och det har väl blivit tydligt för svenska folket att det är en islamistisk organisation.

  Dom vet nog inte däremot att Islamiska Förbundet är en paraply organisation för flera muslimska förbund som samlar ca 70.000 medlemmar i Sverige, förmodligen är det x-antal tusen till.

  På Socialdemokraternas partikongress i Göteborg 2013 sa Stefan Löven: Kära systerparti Fatah!

  Fatah är en palestinsk islamistisk politisk organisation som har en väpnad gren i al-Aqsa Martyrernas Brigader.
  När al-Aqsa Martyrernas Brigader hade knivhuggit en civil israel vid en busshållplats hyllade Fatah detta.

  Tänk även på att det var flera sossar som försvarade Omar Mustafa.

  Visst har vi blivit berikade i Sverige………

 2. Den dagen – inte när utan ”den dagen” något sker
  Ve, de som är politiker och som inte ens gjort en ansats till att ta tag i detta!!

  Svenskarna må vara trögstartade…. de må vara naiva och godtrogna….
  men därmed inte sagt att det ska missbrukas så tillvida grovt som politikerna gör idag!
  Men det är också ett tjurskalligt folk – får de bara upp ögonen för vad politikerna gör och inte gör
  – ja, då blir de inte långlivade i politiken kan jag säga
  Synd bara att det kommer behövas skördas offer först – är ni verkligen så jäkla fåfänga, att ni offrar det
  folk som ni faktiskt sitter i partierna för att värna om? Har ni glömt bort varför folk röstat på er?
  Jag lovar – folk som blivit ärrade av vad ni orsakat – de glömmer inte………….

 3. Statsministern lägger ribban för (den obefintliga) diskussionen genom att kalla till presskonferens pga. påstått fotbollsvåld. Fredrik Reinfeldt är ett stort skämt och det övergår mitt förstånd hur denna charlatan har blivit vald – två gånger. Han kan ju försöka bli omvald nu när han inte kan muta människor med några nya jobbskatteavdrag.

 4. Det ser illa ut för Sverige. Ni som fortfarande kan känna det som om ni lever i det ”gamla” hederliga Sverige, lägg det på minnet för det kommer väldigt snart att vara ett minne blott. Det är fruktansvärt synd att inte fler svenskar insett vad mångfaldsexperimentet och splittringspolitiken ställer till med för vårt samhälle. Det Sverige som varit kommer aldrig mer att bli detsamma igen, och då menar jag inte att det kommer bero påen normal och nödvändig samhällsutveckling. Det som väntar i många år framöver är ständiga kravaller, upplopp och till slut inbördeskonflikt. Kanske, men bara kanske, så kan man fortfarande rädda något av vårt samhälle kvar. Jag vet att detta låter drastiskt, men ha detta någonstans i bakhuvudet när ni ser att det varit upplopp igen, och igen och igen!

 5. Det är bara att blicka ut över Husby,Tensta, Rosengård, ej att förglömma förorterna i Göteborg. Det är vad våra Politiker har berikat det gamla Svedala med!! Skrämmande utveckling…..

Kommentarer avstängda