Debatt Opinion

”Jimmie Åkesson (sd) – vår tids martyr”

”Nu har attityden svängt. Man upplever att SD för småfolkets talan och att partiet är det enda oppositionspartiet i vårt land”, skriver Lars Håkan Halldin i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt där han befarar att Sverige kan bli omöjligt att regera efter nästa val.

[adrotate banner=”6″]

Jag lyssnade på ett antal intervjuer med Jimmy Åkesson SD ledare igår. I Bar o Politik framstod han utan överdrifter som Sveriges idag skickligaste partiledare. Han förklarade alla avhoppen, olämpligheterna och politiken på ett klargörande sätt.

I programmet medverkade SD:s  pressekreterare och gjorde en genuin insats som lök på laxen konstaterade även Jan Guillou samma sak som jag: Åkesson var skicklig. Den intressanta frågeställningen är om den inre hårda kärnan i partiet som gärna skränar omger sig med invektiv tolererar den putsade fasaden som företräds av Jimmy Åkesson.

Ute i landet växer Sverigedemokraterna lavinartat. Folk ser sig överkörda i flyktning- och invandrarfrågorna. Man tycker det är ett Stockholmsyndrom som prackas på dem. Förståelsen blir mindre och mindre. Folk uppfattar invandringspolitiken som fanatisk. I maktlösheten söker man sig till SD.

Invandringspolitiken måste ges en nystart där man talar om den utifrån människan. Begreppet man lämnar det gamla landet vill bygga det nya landet sådant förstår folk. Bli utskällda av byråkrater som talar om flyktingkvoter det förstår inte folk.

Det som irriterar folk är hyreshajarna som hyr ut lägenheter och hus till mångdubbla priser och skor sig på dessa människor dessutom placerar dessa människor i småsamhällen utan höra vad invånarna tycker. Det är pinsamt säga folk pekar finger mot dessa människor som åt gamla tidens Zigenare. Så här kan det inte fortsätta. Invandringspolitiken måste få ett omtag med intellektuella förtecken. De senaste dagarnas debatt har präglats av drev och genuin dumhet producerad i Stockholm.

Vi vet redan att SD växer på grund av sitt martyrskap. SD kommer få 15 % av väljarna. Troligen är Sverige omöjligt regera efter det. Situationen kan vara så illa att FP, C och KD är bort, Moderaterna starkt decimerade. Återstår en rödmylleregering Moderaterna plus Soc. Dem tja de är nästan siamesiska tvillingar. Vad det den regeringen vi önskade…

När jag bland vänner och bekanta försöker förklara att SD är inte är framtiden för dem, deras hållning i invandrarfrågorna är inte mycket hänga i julgranen och att begreppet nolltolerans är fasadputs. Tidigare har man kunnat tala med människor om detta. Nu har attityden svängt man upplever att SD för småfolkets talan och att partiet är det enda oppositionspartiet i vårt land. Det är SD som vågar ta makthavarna i hampan. Man möts av en arg attityd som lättast kan förklaras på följande sätt rör inte vår ”Jimmy”

Jag hävdar att det är gammelmedia i Stockholm tillsamman med makthavarna som suttit på ”Tennstopet” och gnuggat näsan röd. De förstår inte hur folk tänker i landet och framförallt vill de inte förstå. Utan bardiskens verklighet efter kl 23 är deras verklighet och den skall pådyvlas svenska folket antingen folket vill eller inte.

Jag är med i landsbygdspartiet vi skall bli det andra stora oppositionspartiet i landet. Vi skall medverka till att landsbygden det gamla landet åter blomstrar. Vi bygger där det nya landet tillsamman hos oss spelar det ingen roll om du är jude, Grek, Romare eller Smålänning vi bygger nya landet skuldra vid skuldra helst utan benäget stöd från gammelmedia i Stockholm..

Brännelund – Eksjö 

Lars-Håkan Halldin, landsbygdspartiet

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

18 Comments

 1. Ja, SD kommer säkerligen få 15 % nästa val, och 2 eller 3 andra partier kommer få lämna.
  Varför? Jo, för att folk har slutat lyssna på gammelmedia, öppnat ögonen och börjat se sig omkring!
  Vilka är överrepresenterade i våra fängelser, vår våldsbrotts-statistik, gruppvåldtäkter osv?
  Skillnaden på Stockholmspolitiker som bor på Djursholm och vi vanligt fotfolk är att fotfolket drabbas av inflyttad kriminalitet!
  SD vill inte STOPPA invandringen, de vill göra den LOGISK. Även SD vet att stora delar av Sverige skulle få problem med en helt stoppad invandring. Folk börjar inse detta, och väljer att lägga sin röst på ett parti dels för att visa missnöje med dagens politiker, och dels för att skapa en motvikt. SD är det enda parti som säjer rent ut att det är dags att börja värna de egna medborgarna. När de egna medborgarna har arbete, bostad, trygg tillvaro osv så kan vi börja tänka på andra. Precis som vilket land som helst med ett uns självbevarelsedrift.

  1. Ja det är ynkligt när de ”gamla” partierna inte kan erkänna sanningen, men snart får de krypa till korset.

 2. Att Sverige skulle bli omöjligt att styra och ekonomin skulle drabbas, var skräckpropagandan från de etablerade partierna, redan vid förra valet. Trots att SD kom in så har ingendera av skräckscenarierna inträffat, och lär inte heller inträffa efter nästa val.
  Hur väl Sverige styrs, beror endast på hur partierna samarbetar med varandra, för att uppnå majoritet i sakfrågorna. Att de övriga partierna har egna låsningar för att samarbeta med SD, är naturligtvis endast ett problem för dem och dess väljare, inte SD.
  Kan dela din kritik mot mot media och de övriga etablerade partierna. Visserligen talar du i egen sak, men det är svårt att realistiskt se hur man skulle kunna påverka övriga partierna, genom att avstå från att rösta på SD.
  För de övriga partierna kommer inte ändra sin politik frivilligt, då allt för många av dess företrädare har investerat allt för mycket prestige i överbudspolitik, för att kunna backa från sina tidigare uttalanden och påstående, utan att helt tappa ansiktet.
  Visserligen finns det ett stort missnöje bland de etablerade partiernas gräsrötter, men det kommer krävas ett SD i en kraftfull vågmästarroll, för att få de övriga partierna backa från sin politik, som de då kan ”skylla” SD för, utan att själva tappa ansiktet.
  Din prognos att C och KDS sannolikt åker ur riksdagen, instämmer jag i. Men det beror inte på SD, utan det är en långsiktig utveckling för dessa partier. De sitter i idag i riksdagen, endast pga av moderat taktikröstande. Deras framtid beror endast om tillräckligt många moderater i nästa val anser att det är värt risken, att deras röster blir helt värdelösa.

  1. Ja vid förra valet varnade Anders Borg för att räntorna skulle gå upp om SD kom in i riksdagen. Hur blev det då? Jo räntorna gick ned :-)

 3. Ja sannerligen.

  Idag slår SD rekord i Ipsos och får 8,8%.
  Igår slog SD rekord i Novus och fick 8,6%.
  I förrgår slog SD Norrlandsrekord i Demoskop, och fick 7,0% i Norrbottens län – detta i en region där SD hittills varit svaga (3,85% i valet).
  Förra veckan slog SD rekord i Sentio och fick 12,3%.

  Statsvetaren Simon Matti, intervjuad i Norrbottenskuriren, tror ändå att SD underskattas.

 4. Visst kommer SD få 15 % valet!
  DDR kampanjen mot SD upplever väldigt många som obehaglig.
  Under ca 30 år har Eliten nobbat att sakligt diskutera invandringsfrågan.
  Varför?
  Jag tror att målsättningen är att via maxad invandring fixa en lågavlönad underklass samt
  knäcka facket.
  Och om man har målsättningen att maxa invandring kan man inte tillåta en saklig diskussion ty den kommer sannolikt leda till en mer restriktiv policy.

 5. Man anklagar bl.a SD för att vara främlingsfientliga. Då undrar jag vad man ska kalla de arbetsgivare som konsekvent avvisar jobbsökare som har ”konstiga” namn som en sa som hade skickat minst 500 ansökningar och detta med en civilingenjörsexamen på Chalmers?
  Detta läste jag i senaste Ny Teknik.

 6. Verkligheten är nog lite enklare… Det kan ju vara så att människor har något emot invandringen för att den skadar samhället och svenskarna. Att hitta på en massa ad hoc löser inget..

 7. Hur kan man vara så egoistisk när till och med text TV skriver att ”Flyktingar barfota när klädesbidrag försenas”.
  Uschhh! Vi måste som Annie Löw säger öppna våra hjärtan och gränser för all a dessa
  behövande i Världen. Vi HAR RÅD !!!!!

  1. Jag brukar fatta ironi,även i skrift. Men just nu blev jag osäker.
   NEJ,VI HAR INTE RÅD!!

 8. Undrar vad som hänt om alla partier imorgondag hade toppat alla nyhetsmedia med vad de, på riktigt, vill med invandringen och det framtida Sverige. Hur man tänker långsiktigt med denna vidlyftiga invandringspolitik och vad visionen är.
  Jag undrar hur många procent SD hade fått då? 50%?

 9. Nu när Sd var röster från andra så måste dom ju inse att Sd har något bra eller. Tycker det är konstigt att dom säger att det är folket som väljer vilka som ska vara med i toppen. Men ingen vill ha med Sd att göra. Då anser jag att dom inte vill ha med folket att göra.

 10. Vi börjar att bli trötta på allt vad politikerna inte vågar att ta tag i, men det är givetvis inte lätt ,ingen vågar ju ta steget att minska invandringen, trots att det säkert behövs vem tror verkligen på en lysande framtid, med väntande arbetslöshet var skall vi hitta alla jobb som nu försvinner inom industrin, som säkert inte kommer tillbaka och tror någon på allvar att när 40-talisterna försvinner skall nya människor få arbete man ser ju hela tiden att kommuner får sämre med pengar kan inte ens anställa till dagis,vård mm där dom anställda ändå inte har några höga löner,så när jobben försvinner så skapar det mycket oro och blir då konflikter mellan olika grupperingar,kriminalitet mm

Kommentarer avstängda