Nässjö

Jimmie Åkessons (sd) Nässjömöte måste flyttas

Sd-ledaren Jimmie Åkessons valmöte i Nässjö idag lördag måste flyttas från sin ursprungliga plats på Stortorget.

[adrotate banner=”27″]

Jimmie Åkesson i Nässjö. Foto: Höglandsnytt
Jimmie Åkesson i Nässjö. Foto: Höglandsnytt
Nässjöbor vände ryggen till Jimmie Åkesson i protest mot hans partis politik. Foto: Höglandsnytt
Nässjöbor vände ryggen till Jimmie Åkesson i protest mot hans partis politik. Foto: Höglandsnytt
Flera hundra personer samlades vid Myggans plats dit sd-s torgmöte flyttades. Foto: Höglandsnytt
Flera hundra personer samlades vid Myggans plats dit sd-s torgmöte flyttades. Foto: Höglandsnytt

Det var tänkt att Jimmie Åkesson skulle tala i ena hörnet av torget men polis och Nässjö kommun beslutade att flytta mötet till längre ner på Storgatan utanför Fenixgallerian.
Enligt uppgifter från polis på plats till Höglandsnytt berodde flytten inte på någon särskild hotbild eller fruktan för säkerheten.
Nässjös sd-ledare Gunnar Gadderyd menar däremot att mötet flyttades p g a säkerhetsskäl.
”Mötet gick lugnt till. Vi har inga uppgifter om hotad säkerhet”, berättar Klas Ottosson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköpings län. Någon anmälan om brott har inte inkommit i samband med torgmötet.
Jimmie Åkesson och mötet omgärdades av minst 20 poliser i uniform plus ett okänt antal civila poliser och livvakter. Området närmast Åkesson var avspärrat.
Åkesson möttes av en massiv protest från Nässjöborna. Protesten var dock tyst. Av de ca 200 åskådarna vid mötet valde ca hälften att vända sina ryggar mot Åkesson och hans partikollegor. Nässjöborna höjde också plakat med budskap om internationell solidaritet.

Jimmie Åkessons tal var starkt EU-kritiskt. Han menar att Sverige förlorar på att vara med i EU och att makt och pengar går från svenskar till andra människor och politiker i Europa på ett oförtjänt sätt.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

7 Comments

 1. Det socialdemokratiska partiet i Nässjö har ju i samband med skolfrågan och yrkanden på folkomröstning visat att man inte har någon respekt för demokratin. Däremot var förvånande att ett se ett antal socialdemokrater i klädda partiets funktionärsjackor bevista ”Myggans Plats ” och vända ryggen mot talarna. Det ynkliga i sammanhanget är att i en valrörelse se företrädare från socialdemokraterna ha ett beteende som en grupp tonåringar i trotsåldern. Personligen trodde jag inte att socialdemokratin och fackföreningarna hade nått en så låg nivå. Sverige är ett fritt land där alla måste få ha sin åsikt och även om man inte delar densamma måste man visa respekt för demokratin. Fanns det några företrädare från något annat parti som agerade på motsvarande barnsliga sätt i samband med socialdemokraternas första maj firande ?? Är den lokala socialdemokratin kanske rent av så rädd att förlora sin position i stadshuset att man tar till vilka metoder som helst för att hålla sig kvar vid makten ??
  Det är i sin ordning att markera sin åsikt men jag tror inte en socialdemokrat skulle gå på ett av KD:s torgmöten i sin funktionärsjacka och agera på samma sätt. Ska det finnas något som helst förtroend för S så får nog Magusson ta och visa lite pondus och städa i leden. Dessa individer som idag stod på ”Myggans plats” är förhoppningsvis inte representativa företrädare för S ur rent demokratiskt perspektiv i valet för då är det riktigt beklämmande. En annan sida av femman hade kommit i dagens ljus om man uppträtt som civil person och deltagit i denna manifestation men inte i Socialdemokratins funktionärskläder för det såg riktigt illa ut.
  Med tanke på hur socialdemokraterna i Nässjö leds och hur representanter för partiet uppträder så är det inte förvånade att man tappar förtroende.
  En liten grupp buande vänsterungdom gjorde sitt bästa för att störa för de som verkligen ville lyssna och värdera budskapet. Denna lilla skara följer heller inte demokratins spelregler men det är ju ingen ny företeelse när det gäller ung vänstern utan det som det varit genom årens lopp en missnöjesyttring och frustration över att vara utanför.

 2. sverigedemokrater har visst inte förstått det att det är en demokratisk rätt att protestera

 3. Bra skrivet Åke, stämmer till 100%!

  Det är riktigt pinsamt att se hur de beter sig.

 4. Att vända ryggen mot främlingsfientlighet är en alldeles utmärkt protest tycker jag. Jag var själv på Myggans plats och vände ryggen åt Åkesson och sd igår och jag tycker att det var en värdig manifestation, samtidigt som Sd fick genomföra sitt torgmöte. Att visa respekt för demokratin är både att låta en person vars åsikter man inte delar få tala, men det är också rätten att få manifestera att man tror på ett samhälle där ”alla får plats”.

  Innehållsmässigt var det bara samma populistiska slagord som Sd brukar leverera. Det finns ingen solidaritet eller tanke på hur europas fattiga människor ska hjälpas. Däremot vill man förbjuda tiggeri. På vilket sätt skulle det hjälpa den enskilda människan om man skulle göra det?

  1. Har miljöpartiet ändrat hållning efter lördagens möte. Nu ska man bara visa solidaritet och hjälpa europas fattiga. Kan det vara så att sedelpressen i partihögkvarterets källare slutat fungera ?
   Vilken solidaritet visas våra pensionärer där nedskärningar sker inom äldreomsorgen såväl som för pensionsersättning därför att skattpengarna inte räcker till när vi ska agera världens samvete. Det vore kanske bättre att visa Sveriges fattigpensionärer denna solidaritet. För att inse att kassalådan inte räcker för att täcka allt så behöver vi inte ta oss längre än till stadshuset och titta på ekonomin i Nässjö kommun. För att stilla samvetet kan man ju alltid föreslå en solidarisk skattehöjning när börsen är tom.
   Att inse att resurserna inte räcker till allt innebär inte med automatik att man därmed är främlingsfientlig.

 5. Har inget till övers för främlingsfientlighet mm. Men ändå så kommer frågan upp om sossarna i Nässjö skulle göra samma sak om Jonas Sjöstedt stod i talarstolen med tanke på hans partis bakgrund…..Nä, juste det jag…..Sossarna vill ju regera ihop med kommunisterna!

 6. Det är också demokratisk rätt att visa sitt missnöje på ett lagligt sätt til exampel VÄNDA RYGGEN MED TYSNAD.

  NANDA

Kommentarer avstängda