Eksjö Nässjö Småland

JLT lägger ner Krösatåget – sätter in snabbuss istället

Jönköpings länstrafik (JLT) har kommit med ett förslag på hur tågtrafiken öster om Eksjö ska ersättas med buss. Förslaget kommer efter ett möte med ledningen för Eksjö kommun.

[adrotate banner=”27″]
Länstrafiksledningens förslag att lägga ner Krösatågen i Eksjö kommun står fast och man hävdar fortfarande att antalet resenärer mot Mariannelund är för lågt.
Istället tänker nu JLT sätta in snabbuss på sträckan Nässjö-Eksjö-Mariannelund och vidare till Vimmerby. Det ska enligt förslaget bli 10-12 turer om dagen på vardagar och sex på helger.
Att införa fler turer till Vimmerby med möjlighet till arbetspendling har länge varit önskemål från Eksjö kommun men tanken var inte att det skulle gå ut över tågtrafiken.

Dagens 10 avgångar med linje 330 mellan Eksjö och Mariannelund minskas till ca 8 och tiderna ändras och anpassas till tågen till och från Eksjö.
Länstrafiken planerar nämligen att öka antalet avgångar mellan Eksjö och Nässjö.
Det nya upplägget beräknas komma igång i mitten av december.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Ja så var det med Järnvägen buss istället för tåg. Inte nog att underhållet är bristfälligt nu lägger länstrafiken ned järnvägen i vårt län. Agerandet är precis det Anders Borg (m) sa när Alliansregeringen tillträdde minska stödet till järnvägen ersätt med snabbussar och bättre vägar. Ja vad finns att göra. Ett gott råd det hjälper inte mycket men 1. Rösta inte på partier som beslutar om denna dumhet 2. Kryzza personer som är för järnvägen. Vi har makten i vår hand valdagen. Dumheten skall inte sitta i regionfullmäktige.

  2. Ett mycket bra beslut, olönsamma tåglinjer som subvetioneras av skattebetalarna i Jönköpings län skall inte finnas. Det är bättre att använda skattekronorna till vården istället för till tomma tågturer.

Kommentarer avstängda