Jobbluffaren tagen av polisen – lurade över 100 personer | Höglandsnytt
Växjö

Jobbluffaren tagen av polisen – lurade över 100 personer


[adrotate banner=”27″]
En 43-årig man och 31-årig kvinna hämtades till förhör idag fredag morgon av polisen. Mannen och kvinnan är misstänkta för oredligt förfarande i samband med den stora bluffen i Växjö där över 100 personer lurades att tro att de fått jobb på ett lager.

Det handlar om en stor mängd polisanmälningar om oredligt förfarande.
43-åringen uppgav att han var vd för företaget men några lagerjobb har aldrig funnits.

Mannen och kvinnan har delgivits misstanke om 58 fall av oredligt förfarande. Mannen har också delgivits misstanke om 7 fall av bedrägerier i det påhittade bolagets namn. Han är också misstänkt för ett 10 tal andra bedrägerier som begåtts tidigare under 2013-2014, meddelar Kronobergspolisen.

Den 43-årige mannen erkänner de olika brotten vid förhör. Kvinnan nekar till brott och uppger att hon också lurats av den misstänkte mannen.

Polisen har genomfört husrannsakan i den misstänkte 43-åringens lokaler på ett industriområde i Växjö. Polisen har tagit handlingar och elektronik i beslag.

Efter förhör har släpptes mannen och kvinnan fria. Enligt polis och åklagare kan de som fria inte längre försvåra utredningen och det finns inga skäl att begära dem häktade.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook