Jönköpings län Nyheter

Jönköpings nya hedersdoktorer kommer i höst

Högskolan i Jönköping har utsett fem nya hedersdoktorer. Först i höst sker dock promoveringen då också de fem ska hålla föreläsningar. HEdersdoktorerna har enlgit högskolans nämnd för utbildning och forskarutbildning gjort framstående insatser in högskolans områden.

Göran Koch utses till hedersdoktor vid Högskolan i Jönköping för att han genom sin forskning försett tandläkarvärlden med värdefulla kunskaper och bidragit till att sätta Odontologiska Institutionen och Hälsohögskolan på kartan.

Deidre Nansen McCloskey utses till hedersdoktor vid Högskolan i Jönköping för en framstående gärning som forskare inom historia, engelska, kommunikation och nationalekonomi som påverkat forskning över hela världen samt för betydelsefulla insatser för Högskolan för lärande och kommunikation.

Chandra Reynolds utses till hedersdoktor vid Högskolan i Jönköping för  en framstående gärning som forskare inom kvantitativ genetik och kognitivt åldrande samt för betydelsefulla insatser för gerontologisk forskning vid Hälsohögskolan.

Dean Shepherd utses till hedersdoktor vid Högskolan i Jönköping för en internationellt framstående gärning som forskare inom entreprenörskap samt för viktiga insatser för utvecklingen av entreprenörskapsforskningen vid Internationella Handelshögskolan.

Doru Stefanescu utses till hedersdoktor vid Högskolan i Jönköping för en internationellt framstående gärning som forskare inom gjutning av komponenter. Hans insatser har haft avgörande betydelse för Tekniska Högskolans forskning inom gjutningsområdet.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook