Jönköping

Jönköpingsbo bäst på att laga mat utomhus

Gös. Rödbetor. Krasse. Glaserad kyckling. Nu är vinnaren i SM i matlagning utomhus 2017 korad. Vid helgens final på Billingen i Skövde utsågs laget Family till svenska mästare i matlagning utomhus 2017.

Det vinnande laget bestod av: Karl-Johan Beckman, Skövde, Erik Beckman, Jönköping och Andreas Lidenfors, Stenungsund.

De tre rätterna som laget tillagade över öppen eld under tre timmar var:

Förrätt: Rökt gös med eldad rödbeta, brynt smör med ägg, ost från Almnäs och blomsterkrasse

Varmrätt: Honungsglaserad kyckling fylld med trumpetsvamp, lök o timjan. Brässerat kycklinglår med brynt kål o grädde, smörad buljong, picklade trattkantareller i verjus samt grönkål.

Dessert: Eldad äppelkompott med sabayonne på äppelmust, gräddfil, krispig spelt, råhyvlat äpple och ängssyra.

Juryns motivering löd: ”Trots regn och rusk levereras tre mycket proffsiga kompositioner: supergoda, fräscha, snygga och kreativa rätter. En solklar vinnare!”

– Vi har en vinnare som verkligen stack ut och levererade tre mycket proffsiga rätter, säger juryns ordförande Carina Brydling i ett pressmeddelande

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook