Jönköpingsbo misstänks för mord | Höglandsnytt
Jönköpings län

Jönköpingsbo misstänks för mord

Den Jönköpingsbo som tidigare misstänkts för brott mot en kvinna i Trollhättan men försatts på fri fot misstänks nu återigen för brott. Den här gången för mord på kvinnan i Trollhättan.

En 36-årig Jönköpingsbo anhölls i början av juli misstänkt för att ha kidnappat en kvinna i Trollhättan. Kvinnan ska ha varit mannens före detta flickvän. Mannen släpptes senare i brist på bevis.
Nu har polisens utredning gått vidare. Efter att bland annat ha hittat stora mängder av kvinnans blod i en lägenhet misstänker nu polisen att kvinnan mördats.
Huvudmisstänkt är återigen Jönköpingsbon som är begärd häktad på nytt. Åklagaren ska ha ny bevisning att presentera i fallet.
Häktningsförhandlingar hålls idag onsdag morgon i Vänersborgs tingsrätt. Jönköpingsbon är anhållen i sin frånvaro och har tidigare nekat till brott.
Sedan tidigare har två andra män suttit häktade i fallet misstänkta för skyddande av brottsling.

UPPDATERAT

Vänersborgs tingsrätt valde efter häktningsförhandlingar att häkta 36-åringen. Polisen har dock inte fått tag på Jönköpingsbon.
Polisen är nu övertygad om att kvinnan är död.
”Det har vi vetat länge. I våra ögon har det varit en mordutredning hela tiden”, säger kriminalkomissarie Thord Haraldsson till Svt Västnytt.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook