Jönköpingsmannen åtalas för mord – slog ihjäl kvinna | Höglandsnytt
Jönköping

Jönköpingsmannen åtalas för mord – slog ihjäl kvinna

En man från Jönköping har idag måndag åtalats för mordet på en småbarnsmamma. Efter mordet ska mannen ha lämnat kvinnans tvåårige son ensam i mordlägenheten.

[adrotate banner=”28″]
Åtalet har dröjt länge sedan mannen efter att ha anhållits i början av juli återigen häktats i augusti. Mordet på kvinnan begicks i slutet av juni.
Enligt åtalet misstänks den 36-årige mannen ha dödat kvinnan genom kraftigt våld mot hennes huvud och kropp i hennes lägenhet i Trollhättan.
Tillsammans med två andra män ska 36-åringen sedan ha forslat bort kroppen till en plats i Grästorp öster om Trollhättan och även bränt upp en massa kläder och annat bevismaterial, bland annat brände de upp en bil, enligt åklagarens gärningsbeskrivning som släpptes idag måndag förmiddag.
Kvar i mordlägenheten lämnades kvinnans inte ens två år gamle son. Polisen hittade sonen i bostaden först dagen efter mordet och han mådde då mycket dåligt måste föras till sjukhus.
Kvinnans illa åtgångna kropp hittades först i augusti.
36-åringen som haft en nära relation med kvinnan har hela tiden nekat till brott.
Utredningen mot 36-åringen som åtalas för mord och de andra männen som åtalas för skyddande av brottsling är omfattande med en förundersökning på över 1300 sidor. Utredarna har hållit 450 förhör i fallet.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook