Jönköpings län Nyheter

Rånare band fast guldsmed i butiken

Efter en timme hittades guldsmeden bunden i sin butik mitt i Jönköping. Han hade blivit rånad och hotad med vapen av okända rånare som försvann med värdesaker ur kassaskåpet. Guldsmeden fördes till sjukhus. Polisen söker vittnen.

”Vi har guld att sälja” sa männen till guldsmeden i Jönköping på torsdagskvällen. Sedan drog de fram sina vapen och tvingade butiksägaren att öppna kassaskåpet. De band fast guldsmeden och tömde kassaskåpet, därefter försvann männen. Rånet skedde på Skolgatan mitt i Jönköping strax innan stängningsdags. Polisen söker därför vittnen till händelsen.
”Vissa personer är hörda men vi tror att vid den här tidpunkten har det vistats många människor i närheten”, säger Lars-Gunnar Rydholm, vakthavande befäl vid länspolisen och uppmanar vittnen att höra av sig.
”De små delarna kan ha betydelse”.

Polisen vill inte gå in på vad rånarna fick med sig. Polisen vill heller inte gå ut med vilket vapen som användes vid rånet.
Guldsmeden låg bunden i sin butik i minst en timme innan han hittades av en förbipasserande som också larmade polisen och ambulans. Guldsmeden fördes till sjukhus och fick vård men lämnade sjukhuset senare under kvällen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook