Nyheter Vetlanda

Kampen mot Myresjöhus går vidare – husägare får hjälp

Konsumentombudsmannen (KO) går in och hjälper de skånska husägare som ligger i tvist  med hustillverkaren Myresjöhus och som nyligen förlorade i Göta Hovrätt. KO kommer hjälpa till med advokater i den pågående rättsprocessen.

Villaägarna i skånska Svedala som ansetts sig mer eller mindre lurade av Myresjöhus och den teknik som använts vid byggandet av husen vann ursprungligen i Eksjö tingsrätt men Göta Hovrätt i Jönköping dömde till fördel för hustillverkaren.

Tvisten handlar om villor som byggdes för 10-15 år sedan och där fuktskador uppstått. Husägarna har stämt Myresjöhus för byggfel och för att byggmetoden enstegstätad fasad använts.
Eksjö tingsrätt dömde Myresjöhus att betala skadestånd men hovrätten ändrade domen helt och villaägarna måste stå för rättegångskostnaderna.
Villaägarna har inte velat ge sig men har inte heller haft ekonomiska resurser att driva fallet vidare. Nu kommer hjälpen från Konsumentombudsmannen.
”Det här målet har ett stort principvärde och det är därför jag vill se ett avgörande i Högsta domstolen. Kan verkligen en entreprenör frånsägas allt ansvar när byggtekniken som använts uppenbarligen är helt undermålig. Det behöver vi få svar på”, säger Konsumentombudsmannen, Gunnar Larsson i ett pressmeddelande.

Villaägarna får nu möjlighet att utan kostnad för advokater driva fallet vidare.

Också andra hustillverkare och byggbolag lär följa rättsprocessen eftersom tiotusentals hus är byggda enligt metoden.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook