Debatt

”Kan man inte bli något får man bli politiker i Sävsjö”


[adrotate banner=”28″]
”Kan man inte bli något i näringslivet får man bli politiker då behöver man inte satsa egna pengar eller ta ansvar för sina beslut”, skriver en högt tänkande Sävsjöbo i en insändare på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]
Vad har de tjänstemän och kvinnor som sitter och värmer stolar på det överbefolkade kommunkontoret för utbildning. Hur många är dom? På den tiden när Sävsjö växte fanns det inte många chefer, nu står det rätt stilla.
Kan man inte bli något i näringslivet får man bli politiker då behöver man inte satsa egna pengar eller ta ansvar
för sina beslut. Vi ser terminalen med stora förluster, matlagningen för äldreomsorgen i Stockaryd till centralorten Sävsjö är skandal.
Lägg inga skattepengar på vägbygget det får vägverket sköta!

En som tänker högt om Sävsjö

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

6 Comments

 1. Tycker du det är skit i Sävsjö så flytta, en liten kommun är inte så lätt att driva som du verkar tro. Utbildningen överträffar nog med råge din egen men ramverk styrs inte som du tror inom kommunen, mycket är styrt via regeringsbeslut och gäller i samtliga Sveriges kommuner.
  Så rätt så, det är så ordnat här i Sverige att det finns vägar som kommunen sköter och de som vägverket ansvarar för: Det du avser är en fråga för vägverket.
  Självklart är det fritt fram att göra mer än vad regeringsbeslut säger, vill du ha 50 % kommunalskatt ?

  1. Att försvara våra politiker i Sävsjö är svårt.
   Det finns inte mycket vi är bra på i Sävsjö (mer än klaga) eller går i rätt riktning. De som är observanta och ser på kommunfullmäktige sammanträdena märker snabbt att de läst Aristoteles: ”Det finns bara ett sätt att undvika kritik: gör ingenting, säg ingenting och var ingenting”.

 2. Glöm inte haveristerna i bu! Våra barn vår framtid ligger i händerna på lika stora klåpare där!

 3. Och vad är det för skandal med att maten körs till de äldre i Sävsjö , Vrigstad och Rörvik ? När skolmaten körs från Sävsjö skulle det va bättre ? Vad har terminalen med maten att göra ? Och en förbättring av vägar i kommunen är väl bara positivt ! Ser det inte som du tänker stort , bara negativt! // Stockarydsbo

 4. Det är väl inte politiker som värmer tjänstemannastolarna i kommunhuset heller? Politiker väljer vi vid val, de är i högsta grad utbytbara och behöver inte ha mer utbildning än engagemang.

 5. Sävsjö skall vara stolta över sina politiker. Sävsjö är bra på mycket: Sämst näringslivs tillväxt i länet, störst ökning av arbetslösheten i länet i år, Sävsjö är bland de sämsta i landet (232 plats) i utbildningsnivå, kommunen tar inte tag i problemet mobbad chef / kommunchef. Kommunen har satsat ofattbara ca 40-50 miljoner av löntagarnas skattepengar till det fantastiska projektet ”Stockaryds Terminalen”. Fantastisk utdelning tre arbetstillfällen och bara ca 100.000:- i månaden back.
  Sävsjös politiker är toppen !

Kommentarer avstängda