Kan Ravelsryd kopplas till morden i Långared? | Höglandsnytt
Nyheter

Kan Ravelsryd kopplas till morden i Långared?

Ytterligare en man har anhållits i samband med rånmorden i Långared. Det är en 36-årig Långasjöbo, som greps vid lunchtid på fredagen, misstänkt för skyddande av brottsling. Polisen vill inte lämna några närmare uppgifter.

Två män sitter anhållna sedan i går kväll.

Det var vid 19.30-tiden som polisen grep en sedan tidigare känd kriminell 32-årig man i en lägenhet i Bergsjön i Göteborg. Mannen ska tidigare ha utfört liknande rån, men där offren har överlevt.

Vid samma tid grep polisen en annan man i anslutning till ett industrihotell på Ekerö utanför Stockholm.

Därmed sitter nu tre anhållna, två på sannolika skäl misstänkta för rånmord, och en misstänkt för skyddande av brottsling. Åklagaren har fram till söndag på sig att begära de två första häktade.

Då ett kassaskåp saknas i de båda makarnas bostadshus går polisen efter teorin att maken mördades då denne vägrade lämna uppgifter om var nyckel till skåpet förvarades.

Polisen i Västernorrland följer polisens arbete då dubbelmordet i Långared har många likheter med ett ouppklarat rånmord i byn Brattås utanför Härnösand 2005, där ett äldre par rånmördades på ett likartat sätt.

Ett likartat grovt ännu ouppklarat rån skedde i slutet av april i fjol på gården Ravelsryd utanför Stensjön i Nässjö kommun. Vid rånet bakbands och misshandlades en äldre ensam man grovt en tidig morgon på sin ensligt belägna gård av ett antal maskerade män.

Även där handlade det om att lämna ifrån sig nyckeln till kassaskåpet. Den äldre mannen lämnade svårt misshandlad. Han kunde svårt blödande och medtagen ta sig via ett skogsparti till en granne där ambulans och polis larmades. Mannen överlevde.

Rånarna fick vid det rånet med sig bland annat en myntsamling till ett stort värde.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook