Eksjö Toppnyheter

Kan vara värsta GRUPPVÅLDTÄKTEN i Sverige – tio personer misstänkta

En kvinna blev tortyrvåldtagen i flera timmar av tio män. Polisen hade inte tid att gripa männen som gått fria länge. Fram till nu. Det kan vara den värsta gruppvåldtäkten någonsin med fler misstänkta gärningsmän än t o m gruppvåldtäkten i Mariannelund för snart sex år sedan.

Tio män misstänks för en gruppvåldtäkt i Botkyrka i södra Stockholmsområdet en kväll i augusti ifjol men inte förrän sommaren i år har alla delgivits misstanke beroende på s k resursbrist hos polisen, rapporterar Metro.

Männen var kända för den grova våldtäkten sedan länge men greps inte förrän i juni i år men bara fyra av dem. Ytterligare fem män delgavs misstanke senare under sommaren och nu i september delgavs den tionde. Det kan röra sig om den mest omfattande gruppvåldtäkten i Sverige.

”En fruktansvärd våldtäkt som lett till ett mycket svårt tortyrliknande trauma för min klient. Ett av de svåraste våldtäktsmål jag stött på under mina 26 verksamma år”, säger kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz till Metro.
Tidigare har gruppvåldtäkten i Mariannelund i december 2011 ansetts som den värsta gruppvåldtäkten när minst sju män förgrep sig på en tvåbarnsmor en hel natt.

Åklagaren skyller delvis på långa handläggningstider hos Nationellt forensiskt centrum.
”Polisens [har] haft mycket annat att göra”, säger åklagare Markus Hankkio till Metro.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook