Ekonomi Eksjö Toppnyheter

Känd chef i Eksjö kommun har inte gjort sitt jobb – får sparken direkt

VDn för Eksjö kommuns kommunala energibolag Eksjö energi, Mårten Hermansson, fick under torsdagskvällen sparken med omedelbar verkan.

Att Mårten Hermansson får sparken kommer inte som någon överraskning för de som är insatta i turerna kring ledningen av Eksjö kommun. Hermansson ska ha varit under utredning av kommunledningen under en längre tid.

Styrelsen Eksjö Energi tog beslutet vid ett möte redan under tisdagen. Beskedet offentliggjordes under torsdagskvällen och innebär att Mårten Hermansson med omedelbar verkan lämnar sin tjänst som VD för bolaget.

”Beslutet om anställningens upphörande baseras på styrelsens uppfattning att Mårten Hermansson inte har utvecklat Eksjö Energis verksamhet på det sätt som styrelsen önskar och att det behövs ett annat ledarskap som kan driva bolaget framåt”, låter det i pressmeddelandet.

Styrelsen har nu börjat leta efter en ny VD och kommer få hjälp av kommunförvaltningens ledning. Tillförordnad vd medan en ny VD söks blir Eksjö Energis ekonomichef Ted Sörmander.

Helsingborgaren Mårten Hermansson tog över VD-posten för ca sju år sedan. Han sitter också som VD för Eksjö Energis dotterbolag och Erikshesters Vindpark AB liksom som styrelseledamot i sitt eget cykelhandelsbolag som han drivit sedan tiden i Helsingborg.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook