Aneby

Känd Höglandsjournalist har avlidit

Journalisten, författaren och hembygdsforskaren Göran Engström från Aneby har avlidit.

Göran Engström var under många år, ända sedan början av 1980-talet verksam på Smålandstidningen, som kulturredaktör och som lokalreporter i Aneby. Han fortsatte sitt arbete för tidningen även efter sin pensionering för fem år sedan.
Göran Engström var också sekreterare i Bredestads hembygdsförening, Smålands författarsällskap och Föreningen Stierngranats museer i många år och han var styrelseledamot för önköpings läns museum, Jönköpings läns hembygdsförbund och kulturreservatet Åsens by.
Göran Engström som i vintras fyllde 70 år skrev också flera böcker om Anebybygden, inte minst om de stora Anebyprofilerna Malte Liewen Stierngranat och Elis Sandberg. I vintras fick Göran Engström ta emot Aneby kommuns miljöpris för sin bok ”Om regleringar av Svartån under 200 år”.
Göran Engström avled efter tids sjukdom, rapporterar Smålandstidningen.

”Göran har betytt mycket för många av oss. Hans energi och aldrig sinande engagemang får vi minnas och inspireras av. För mig en god samtalspartner både om politik men inte minst om hembygdsrörelsen och samhällsengagemang”, säger Anebypolitikern och tidigare riksdagsledamoten Irene Oskarsson (kd) i ett facebookinlägg.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook