Ekonomi Nässjö

Känd Nässjö-VD avgår efter rattfyllan


VDn för det delvis Nässjöbaserade elhandelsbolaget Bixia avgår nu, på egen begäran, efter att han dömts för rattfylla.

Mikael Hansevi väljer att på egen begäran lämna sin befattning som vd i Bixia och Bixia ProWin. Det är mot bakgrund av händelsen i juni, då Mikael Hansevi dömdes för rattfylleri, som han nu väljer att lämna bolaget.

– För att inte skada bolagets fina rykte och framtidsutsikter väljer jag att på egen begäran avsluta min anställning på Bixia, säger Mikael Hansevi.

– Vi har stor respekt för Mikaels beslut. Vi tackar honom för ett mycket väl utfört arbete under åren som gått och önskar honom lycka till i framtiden, säger styrelseordförande Klas Gustafsson.

Ordförande Klas Gustafsson kommer att fungera som arbetande styrelseordförande och till sin hjälp har han Bixias vice vd Stefan Braun.

– Nu ser vi framåt och sätter igång processen att, så snart som möjligt, hitta en ny vd till Bixia AB och Bixia ProWin AB, säger ordförande Klas Gustafsson.
Bixia AB är ett elbolag med sju delägare, bl a kommunala energibolaget Nässjö Affärsverk. Bolaget har kontor i Linköping, Nässjö och Växjö och omsätter 2,3 miljarder kronor.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook