Känd Nässjöbo lämnar stan – har fått nytt toppjobb | Höglandsnytt
Nässjö

Känd Nässjöbo lämnar stan – har fått nytt toppjobb


”Dessvärre kommer jag inte vara med på hela resan”. Nu är det slut. Intendenten på kommunala Nässjö konsthall slutar.
UPPDATERAD: 1225, 1809

Konstnären Lennart Alves har styrt över konsthallen de senaste fyra åren och bl a fått flera av världens främsta gatukonstnärer till Nässjö för att utföra väggmålningar.

Nu slutar han efter att ha satt ihop årets utställningsprogram i konsthallen. Kommunledningen söker nu efter en ny intendent.
Lennart Alves har fått nytt jobb som intendent för rörlig bild vid Borås konstmuseum.

”Det väntar en spännande vår i konsthallen. Dessvärre kommer jag inte vara med på hela resan [eftersom] jag slutar min tjänst som intendent. Det känns dock roligt att lämna efter sig en välbesökt konsthall med fantastiska förutsättningar till en ny intendent”, säger Lennart Alves i ett nyhetsbrev och är dessutom mycket kritisk till den politiska ledningens inställning till konst och kultur.

”I konsthallens fall har det varit underfinansierat. Man har velat ha mycket för ingenting. Det blir dumsnålt. Man säger hela tiden att konsten och kulturen är viktig men när det väl kommer till kritan glömmer man den”, säger Lennart Alves till SR.

Många Nässjöbor och Högländare glömmer inte att Konsthallen ligger i Pigallehuset tillsammans med Stadsbiblioteket, en hus som fick ett stort lyft och en stor satsning tack vare pengar som togs från bokbussen som lades ner när den var en av de mest framgångsrika biblioteksfilialerna i kommunen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook