Ekonomi Höglandet Nässjö Toppnyheter

KÄND NÄSSJÖBUTIK MISSTÄNKS FÖR EKONOMISK BROTTSLIGHET

Företrädare för ett bolag i Nässjö som driver butikshandel har nu åtalats vid Eksjö tingsrätt och är misstänkt för ekonomiskt brott.

Nässjöföretagets konkurs avslutades i början av hösten i år men bolaget omsatte innan dess mellan 1,5 och 2 miljoner kronor årligen.

En kvinna, företrädare för företaget, har nu åtalats vid Eksjö tingsrätt och är misstänkt för bokföringsbrott och riskerar hårt straff.

”Den åtalade har uppsåtligen eller i andra hand av oaktsamhet åsidosatt bokföringsskyldigheten enligt bokföringslagen. Åsidosättandet består i att hon underlåtit att löpande bokföra uppkomna affärshändelser alternativt bevara räkenskapsinformation på ett betryggande sätt. Åsidosättandet har skett i Nässjö. Till följd härav har rörelsens förlopp inte i huvudsak kunnat bedömas med ledning av bokföringen”, anser kammaråklagare Oscar Strömblad vid Ekobrottskammaren i Linköping.

Brottstiden är satt till mellan september 2016 och maj 2017. I bevisningen ingår bl a konkursboupptcekning och kontoutdrag samt vittnesmål en person som arbetade med konkursen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook