Nyheter

Känd politiker död i nattDen tidigare centerledaren och statsministern Thorbjörn Fälldin avled sent på lördagskvällen, rapporterar SVT.

Fälldin var partiledare mellan 1971 och 1985 och statsminister 1976-1978, 1979-1982. Thorbjörn Fälldin blev också känd som en stark motståndare till kärnkraft. Fälldin var lantbrukare från Ramvik i Ångermanland där han också avled i sitt hem under lördagskvällen.
”Thorbjörn Fälldin har betytt oändligt mycket. Han är en sann förebild och en ikon för många av oss. Det är med stor sorg jag nåtts av beskedet om hans bortgång men också med stor stolthet som jag tittar tillbaka på hans imponerande livsgärning.
Thorbjörn Fälldin är en av 1900-talets främsta politiska ledare och har betytt mycket för borgerligheten. Dessutom hade han ett vardagsnära, lokalt förankrat sätt att både föra Centerpartiet till stora framgångar och att styra en hel nation.
Thorbjörn Fälldin var en skarp politiker, en trygg ledare och en engagerad och omtänksam person. Även de senaste åren fick jag handskrivna brev eller telefonsamtal med uppmuntrande ord och analyser av det politiska läget. Sådan var Thorbjörn, varm, kunnig och med ett stort hjärta för sin familj, sin hembygd, för Centerpartiet”, säger nuvarande centerledaren och Värnamopolitikern Annie Lööf i ett minnesord.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook