Känd tidningsföretagare orkar inte längre – lämnar sitt företag | Höglandsnytt
Ekonomi Jönköping

Känd tidningsföretagare orkar inte längre – lämnar sitt företag


Under onsdagsförmiddagen kom besked om att tidningsägaren Krister Leimola lämnar sitt företag Jmini. Leimola väljer att avgå från alla sina poster inom företaget och lämnar mediebranschen helt. Kvarvarande ledningen tänker nu satsa på högre kvalitet.
UPPDATERAD:1013, 1158, 1730

Jönköpingsföretagaren Leimola var en av grundarna till Jnytt, Smålands största nättidning, och grundade för fyra år sedan nättidningen Jmini med säte i Jönköping.
Nu väljer han att lämna både delägarskap och andra arbetsuppgifter på tidningen som t ex skribent och VD.
”Jag känner att jag har gjort mitt i företaget. Nu lämnar jag för ett lugnare liv”, säger Leimola till egna tidningen och berättar att han bara hunnit med fyra veckors semester de senaste fyra åren och nu ser fram emot att slippa gå upp i ottan på helgerna för att skriva nyheter.
Kvar i bolaget blir Leimolas mångårige kompanjon Daniel Bacelj. Jminis chefredaktör Daniel Bacelj går in som tillförordnad vd fram till att en ny vd utses, en rekryteringsprocess har redan inletts.
– Det är så klart tråkigt att Krister slutar, han har varit en färgstark profil och gjort ett imponerande arbete med att bygga upp Jmini, men vi ser detta som en början på något nytt, säger Bacelj i ett pressmeddelande.

”Ett mål vi har är att höja den publicistiska kvaliteten och få en mer kvalitetssäkrad sajt. Vi är fortfarande i ett start-upläge där vi inte är helt klara på vare sig affärsmodell eller den publicistisk modell”, säger Daniel Bacelj till SVT.
Delägare i Jmini är också annonsbolaget Annonsdax med säte i Mälardalen liksom Jönköpingsföretagaren Björn Thyselius som blev uppmärksammad i våras när hans tidning Jkpglive försattes i konkurs och han själv sedan köpte upp den tillsammans med Jmini.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook