Vetlanda

Känd Vetlandapolitiker hoppar av

Centerprofilen och tidigare polisen Börje Wilsborn väljer nu att hoppa av sina uppdrag inom kommunpolitiken.

I ett brev till kommunfullmäktige önskar Wilsborn få avsluta sina uppdrag som ledamot i fullmäktige och dessutom från samtliga övriga uppdrag i kommunens styrelser och nämnder.
Wilsborn slutar på första april.
Enligt uppgifter till SR Jönköping beror avhoppet på hälsoskäl och på att Vetlanda Framåtanda styr tillsammans med Socialdemokraterna.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Centerpartiet i Vetlanda framstår numera som ett missnöjesparti. Uttalanden från tre centerpartister, Wilsborn, Ljungström och Hjelm, alla med framskjutande roller i vår kommunpolitik, – de har senaste tiden gjort utspel som vittnar om stort missnöje över att väljarna bestämt att Vetlanda Framåtanda ska ta över centerns ledarroller.
    Bitterheten kan bland annat vara grundad på flertal motgångar. Trots att centern har oppositionsrådsrollen slår S och VF som minoritetsregering ut 7 partier i opposition med 24 – 21 – i votering om kommunalrådsarvode. Kulturhusfrågan har tidigare varit omhuldad av Wilsborn och Ljungström. Nu är centern inte ens representerad i en styrgrupp som har till uppgift att bereda långbänksärendet Kulturhus i Vetlanda. Wilsborn säger till Sveriges Radio att avhoppet beror på att S och VF styr tillsammans i Vetlanda. Allmän demokratikurs är tillrådlig.

Kommentarer avstängda