"Kanonbilligt" – gamla polishuset i Eksjö sålt till lokal företagare | Höglandsnytt
Ekonomi Eksjö Nyheter

”Kanonbilligt” – gamla polishuset i Eksjö sålt till lokal företagare

Efter många turer har gamla polishuset på Regementsgatan i Eksjö sålts. Ny ägare är en lokal företagare. Planer finns på bostäder i huset.

Hemfosa fastigheter hade bjudit ut Polishuset till auktion i oktober men ingen ville lägga bud. Utgångspriset var 3 miljoner kronor.
Minst ett par Eksjökonsortier bestående av lokala fastighetsägare och entreprenörer har, enligt källor till Höglandsnytt varit intresserade av fastigheten.
Men det var ett Stockholmsföretag som la ett bud efter auktionen och som verkade ha rott affären i hamn. Av någon anledning dröjde dock kontraktsskrivandet och drog över tiden.
Då passade Roger Paulsson, som driver vitvaruaffären Bimab i Eksjö, på.
”Jag slog till direkt. Jag äger ju grannhuset och ville vidareutveckla affärsidén att äga fastigheter”, berättar Roger Paulsson för Höglandsnytt.
Priset blev 2 miljoner kronor.
”Kanonbilligt”, säger Roger Paulsson som har vissa lösa planer på att omvandla fastigheten till bostäder. Därtill krävs dock en ändring av stadsplanen och ytterligare möten med beslutsfattare inom kommunen.
”I första hand ska jag hyra ut huset som kontor och till affärsverksamhet. Det ska bli spännande”, säger Roger Paulsson.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook