Ekonomi Eksjö

Känt Eksjöföretag räddar kommunen – har goda kontakter sedan tidigare

Efter fiaskot med storbolaget Peab som hoppar av delägarskapet i fastighetsbolaget bakom Barnfilmbyn i Mariannelund har nu ett känt Eksjöföretag gått in med ett par miljoner.

Peabs lokala företrädare fick inte igenom miljonsatsningen efter att de talat med bolagsledningen i Skåne trots att de redan skrivit på en avsiktsförklaring med Eksjö kommun.
Satsningen på ca 35 miljoner kr räddas nu av att kommunen ökar sin andel i fastighetsbolaget. 22 miljoner kr kommer fastighetsbygget att kosta enligt planerna.
Kommunen tar nu av skattebetalarnas pengar och ökar sin insats till sju miljoner kronor, kommunala fastighetsbolaget Eksjö industrifastigheter går in med fem miljoner kr och ett banklån täcker åtta miljoner kronor. Men det räcker inte. De två sista miljonerna, i form av ett lån, går välkända entreprenadbolaget Gilbert Gustafssons in med.
Gilbert Gustafssons AB har redan fått klart med att utföra markentreprenaden inför fastighetsbygget och har de senaste åren vunnit de flesta av kommunens upphandlingar när det gäller gräv- och markarbeten.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook