Debatt Opinion

”Kaos på Dafgårds – priset för att inte köpa svenskt”

”Jag tycker detta är en nyttig läxa för livsmedelsföretagen. Dafgård kunde valt Svenskt när de köpte in  råvaror till sin matproduktion”, skriver Lars-Håkan Halldin i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt på tal om senaste hästköttsskandalen på Ikea.

[adrotate banner=”6″]

En Kaotisk situation på Dafgårds. VD klagar och suckar. Jag tycker detta är en nyttig läxa för livsmedelsföretagen. Dafgård kunde valt Svenskt när de köpte in  råvaror till sin matproduktion. Ingen lag tvingar dem men moralen och etiken. Nu får de skit bara för de valt billigt från utlandet. Det finns ingen anledning att köpa Dafgårds produkter på mycket länge. På innehållsdeklarationen skall det stå nötkött från Sverige.

Går Dafgårds under  är det deras egen snikenhet och brist på moral. Deras VD hymlar  i debatter och personaltidningar, vi har etik och moral, vi köper huvuddelen svenskt. Nu står han med byxorna nere.  Han var otrogen mot svenska bönder, det kan kosta honom företaget.

Om Findus, Dafgårds, Servera med flera går under i hägnet av denna kris blir jag inte ledsen. De har haft åratal på sig att köpa Svenskt…..för deras företagsledningar har aldrig en sekund tyckt synd om Svenska nötköttsproducenter. Svinhugg går igen. Problemet som dessa företag ställt till med är att de säljer köttbullar till IKEA som varande Svenska, det är de inte. De har lurat hela IKEA och miljoner kunder, det är skamligt.

Risken är uppenbar att IKEA väljer en annan leverantör i annat land när de svenska inte håller måttet. Det får Sveriges bönder betala för att Svensk livsmedelsindustri är otrogen mot svenska livsmedel och producenter.

Lars-Håkan Halldin 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Jag måste bara fråga en sak….varför skulle Dafgård, Findus, Servera eller någon annan för den delen tycka synd om dom svenska köttproducenterna?

Kommentarer avstängda