Debatt Opinion

”Kd ger orden ’hyckleri’ och ’dubbelmoral’ sina verkliga ansikten”

”Lura inte pensionärer och arbetslösa”, menar riksdagsledamot Peter Persson (s) från Jönköping i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt på tal om kristdemokraternas nya syn på pensioner och arbetslöshetsersättning.

[adrotate banner=”6″]

För några dagar sedan presenterade Kristdemokraterna (KD) att man nu önskar höja arbetslöshetsförsäkringen eftersom vi har så många arbetslösa. Enligt KD:s förslag skulle andelen som får 80 procent i ersättning från arbetslöshetsförsäkringen höjas från 10 till 20 procent av de arbetslösa.

Man glömde berätta att det var de själva, i samverkan med övriga regeringspartier, som omedelbart efter sitt tillträde 2006 pulvriserade den arbetslöshetsförsäkring som man nu delvis vill reparera.

För någon månad sedan mötte jag KD-politiker på väg till Västra Torget i kampanj för rättvis och lika beskattning av pensionärer och löntagare. Man missade i hastigheten att tala om att det var de själva, tillsammans med övriga regeringspartier, som i flera steg infört klyftan mellan arbets- och pensionsinkomst. De motiv man då använde var att det skulle löna sig bättre att arbeta och att försämrad arbetslöshetsförsäkring skulle få fler i arbete. Alla dessa motiv har man nu förbrukat i en populistisk kampanj som låtsas att de själva inte var delaktiga i försämringarna för arbetslösa och pensionärer.

KD ger definitivt orden ”hyckleri” och ”dubbelmoral” sina verkliga ansikten. Först en rejäl försämring. Sedan låtsas man att man inte vill vara med och blåser i lockpipan för att man ska tro att de står för någonting annat.

Detta tillsammans med det verkliga resultatet i form av massarbetslöshet, som ökar för varje vecka, är den gärning KD i grunden har presenterat.

Peter Persson, riksdagsledamot (s), Jönköping 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook