Nyheter

KD i Gislaved vill ha bort Göran Hägglund

Det blev en ingående diskussion hos Gislaveds kristdemokrater, där styrelsen kallat till möte inför nomineringarna till partistyrelse. Där vill man se Acko Ankarberg-Johansson som ny partiledare. Göran Hägglund nomineras inte ens till partistyrelsen

Nomineringen äger rum inför partiets extra riksting i januari. Man menar att det mot bakgrund av de låga opinionssiffrorna krävs någon synlig åtgärd där byte av talesperson kan vara en. Man menar också att det finns behov av att fördela arbetet i partiledningen eftersom regeringssamarbetet också inneburit ansvar som socialminister, något som partiets valanalysgrupp konstaterat.

Gislaveds kristdemokrater förklarar att man ställer sig bakom en öppen nomineringsprocess eftersom den på ett naturligt sätt för fram vad kristdemokratisk medverkan i regeringen betytt, liksom de skiljelinjer som finns inom partiet.

”Den debatt som på detta sätt skapas, mejslar ut politiska ställningstaganden med förutsättningar att vinna medlemmarnas och opinionens stöd”, säger Lennart Kastberg, KD-gruppledare i Gislaveds fullmäktige.

Han fortsätter:

”Det blir en krävande uppgift att leda partiet. Vi ser att partiledaren behöver ha starka egenskaper som debattör och organisatör samtidigt som en gedigen förankring i partiet är nödvändig. Acko Ankarberg-Johansson, nuvarande partisekreterare och tidigare kommunalråd i Jönköping, har dessa egenskaper och förutsättningar varför vi nominerar henne till partiledarposten.”

Därtill vill Gislaveds KDare se Maria Larsson, barn- och äldreminister, och Andreas Carlsson, 24-årig riksdagsman från Mullsjö, i partiets partistyrelsens presidium presidiet i partistyrelsen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook