Nyheter

Kidnappad man hittad mördad

Hovrätten för Nedre Norrland har nu meddelat dom i det s.k. kidnappningsmordet där sex personer åtalats för mordet på en 23-årig man från Sundsvall, som kidnappades i Gävle den 4 april 2016 och vars kropp sedan hittades i Maj, Njurunda.

Hovrätten fastställer tingsrättens dom i flera delar, vilket innebär att fem personer döms för mordet. Fyra av dessa personer döms till livstids fängelse. För den femte personen, som var under 21 år när brottet begicks, sänks fängelsestraffets längd från 14 år till 12 år.

Hovrätten ändrar även tingsrättens dom på det sättet att den kvinna som tingsrätten dömt för mord i stället döms för medhjälp till mord till fängelse 18 år. Skälet till det är framför allt att hon inte var närvarande på den plats där mordet begicks.

Åklagaren har överklagat tingsrättens dom och begärt att två personer ska utvisas ur Sverige på grund av brottets allvar. Hovrätten ändrar tingsrättens dom i delen och beslutar att utvisa också dessa två gärningsmän.

Tingsrätten frikände två personer från åtal för medhjälp till mord och skyddande av brottsling. Hovrätten fastställer tingsrättens frikännande dom i dessa delar.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook