Nässjö Sävsjö

Kidnappade flickan efterlyst av Interpol

Polisen i Sverige har låtit efterlysa den kidnappade Nässjöflickan internationellt. Interpol listar henne sedan någon dag tillbaka som försvunnen. Flickan är 17 år gammal och fyller 18 senare i vår. Hon ”försvann” när hon kidnappades av sin far och tre kumpaner från ett familjehem i Sävsjö kommun där hon placerats efter att ha misshandlats av sin far. Varken pappan eller mamman är efterlysta av Interpol.

På eftermiddagen söndagen den 5e februari kom pappan in med tre kumpaner beväpnade till familjehemmet och hotade och band fast familjehemsföräldrarna. Därefter flydde pappan med dottern i bil mot Bodafors. Polisen var dem på spåren men en av patrullerna klarade inte av den hala vägen och körde i diket.

Dottern hade placerats i familjehem en vecka tidigare efter att pappan misshandlat henne. Av allt att döma var kidnappningen väl planerad. Pappan ska ha motsatt sig att dottern hade en pojkvän. Familjen är kurder från norra Irak. Brottet misstänks vara hedersrelaterat och flickan ska ha tvingats till äktenskap.

Allt tyder nu på att 17-åriga flickan inte finns kvar i Sverige. Familjen ska dock ha lämnat Sverige med bil och huruvida giftermålet sker i Irak eller i något närmare liggande land är oklart.

Socialtjänsten i Nässjö har fått hård kritik och JO-anmälts för hur de handskats med flickan och hur det kunde hända att pappan fick reda på var dottern befann sig.

Flickans föräldrar har drivit ett antal företag. Bland annat ett pengaöverföringsbolag.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Varför har inte pappan efterlysts av interpol? Han har ju gjort sig skyldig till ett grovt våldsbott och hemfridsbrott mot familjehemsföräldrarna!
    Det verkar som den här flickan inte är värd något i myndigheternas ögon.

    Olle Ljungbeck, Gävle

  2. Har inte poliserna någon form av kommunikation mellan sig och andra poliskontor? Varför kallade man inte på hjälp från andra polisdistrikt? Jag börjar tycka att G W Persson får allt mer rätt i sin kritik mot polisen. Inte sitter man väl helt handlingslös om man kört i diket med de kommunikationsmöjligeheter som nu finns! Ytterligare något för JO att titta på.
    Olle Ljungbeck, Gävle

Kommentarer avstängda