Sävsjö

Kidnappning och våldtäkt – Sävsjömannen i tingsrätten idag

Den 39-årige mannen bosatt i Sävsjö som åtalats för en brutal våldtäkt i skogen mot en kvinna tidigare i juni ställdes inför rätta idag onsdag i Eksjö tingsrätt. Kvinnan räddades av en förbipasserande man.

Eksjö tingsrätt. Foto: HöglandsnyttVittnen såg mannen våldta och kvinnans sönderrivna kläder har använts som bevis mot mannen som tidigare nekat och menat att kvinnan, som är cirka 10 år äldre än mannen, velat ha sexuellt umgänge och skjuts i bilen.
Enligt åtalsbeskrivningen ska däremot mannen ha blockerat kvinnans promenad i Sävsjö med sin bil, klivit ur, greppat tag i kvinnan och tvingat in henne i bilen.
Enligt åtalet och den bevisning som används mot mannen var han vid tillfället full och ska ha gjort sig skyldig till rattfylla när han körde i väg med kvinnan till ett skogsparti intill Eksjöhovgårdssjön för att våldta henne.
Han drog, enligt bevisningen emot honom, ut den livrädda kvinnan ur bilen, hon försökte fly men blev nedtvingad på marken där våldtäkten skedde. Mannen ska sedan ha våldtagit kvinnan på flera sätt och på flera platser.

Som av en händelse dök en annan man upp. Han var ute på promenad och hörde kvinnans skrik på hjälp. Hon lyckades ta sig loss och tog sin tillflykt till den förbipasserande mannen som hjälpte henne till en säker plats för att ringa polisen.
Under tiden försvann den åtalade Sävsjömannen som dock kunde gripas av polis kort därefter.

Den åtalade riskerar nu ett fängelsestraff.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

Kommentarer avstängda