Klar BoroVHC-vinst hemma över Nässjö HC

Det blev ingen revansch för Nässjön när laget kom till Borohallen och mötet med BoroVHC på onsdagskvällen. Tvärtom – det blev Borovinst med 9-4 (4-0, 2-3, 31). Hemmalaget var klart överlägset.

Hemmaspelarna verkade nästan ha käkat taggtråd under uppladdningen. Det var ett tydligt taggat lag som gick in på isen. Det dröjde inte mer än dryga två minuter innan Jonas Ericsson satte första målet.

Det var inte mycket med Nässjöspelet – det var Boro för hela slanten. Thomas Josefsson tillverkade både 2-0 och 3-0 för att runda av produktionen med sitt tredje mål fram till 4-0, en riktig rökare upp i nättaket.

I andra perioden hade Boro knappt hunnit in på isen innan E Engdahl i Nässjö reducerade till 4-1 efter 11 sekunder. Joakim Andersson drygade dock ut Boroledningen till 5-1 fem minuter senare. Nässjös Sandberg reducerade till 5-2 ett par minuter senare.

Den här perioden var betydligt jämnare än den inledande men det hindrade inte Thomas Josefsson att göra mål igen till 6-2 efter 16.30. En halv minuter senare kom reduceringen till 6-3 genom Johan Richardsson.

Boro inledde tredje perioden lite försiktigt men det hindrade inte Gustav Borglin från att öka på Boros målskörd till 7-3 efter 4.50. Nu hade försiktigheten släppt ocgh det var full borofart framåt igen. Efter 8.54 ordnade Gustav Andersson till 8-3.

Sen blev det lite grinigt ett tag från båda sidor sedan Nässjö reducerat till 8-4.  Men Boro höll ihop spelet och när Nässjö plockat ut målvakten fick Tobias Josefsson nöjet att sätta dit 9-4 i tom kasse.

Lite tråkigt att bara 347 personer hade sökt skydd mot kylan i ishallen. De som var där fick se en underhållande match.